Το να δεις μια ομάδα να «πετάει» από της αρχές Αυγούστου, είναι μεν ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αλλά συχνά μπορεί να κρύβει παγίδες και να προκαλεί «υποψίες». Όταν όμως βλέπεις ένα σύνολο να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερο σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού του, αυτή η κλιμακωτή βελτίωση σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πάντα κινούνται στον σωστό δρόμο.

Ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του νίκη σε φιλικά παιχνίδια με ομάδες Σούπερ Λίγκας και ικανοποίησε τους φιλάθλους της ομάδας που αψήφησαν την υψηλή θερμοκρασία και βρέθηκαν στο γήπεδο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ρέφερι από την Άρτα διέκοψε δυο φορές την αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο , και μια φορά στο δεύτερο , για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.!!!

Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα, ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος  ανά διαστήματα πήρε την φιλική νίκη,(1-0)επί της Κέρκυρας  αλλά σίγουρα χρειάζεται ακόμη αρκετή προσπάθεια για να βρεθεί στο επιθυμητό σημείο που θέλει ο προπονητής.

 Πως ξεκίνησε

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με τον Τσενάμο  κάτω από τα δοκάρια. Τον Μύγα και Ρότσα στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τον Ροντρίγκες και τον Χαντάκια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Από εκεί και πέρα οι Λόπες και Μπεχαράνο αμυντικά χάφ, δεξιά στο χώρο της επίθεσης ο Ντίας, αριστερά ο Κλέσιο,ο  Μάζουρεκ σαν οργανωτής και στην κορυφή ο Μοράρ.

Οι κυριότερες φάσεις

18΄Σέντρα σουτ του Ρότσα από τα αριστερά ο Γιαννακόπουλος απομακρύνει την μπάλα

21΄ Ατομική προσπάθεια και σουτ από τον Μοράρ η μπάλα άουτ

26 ΄ΓΚΟΛ 1-0 Ο Μάζουρεκ από τα αριστερά έκανε συρτή σέντρα και ο Ντίας με σουτ ανοίγει το σκορ για τον Παναιτωλικό.

31΄ Σέντρα από τον Επστάιν κεφαλιά από τον  Τουράμ και μετά από κόντρες η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ

45΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ρότσα, κόρνερ ο Γιαννακόπουλος

58΄Ατομική προσπάθεια και σουτ από τον  Ρόσα άουτ

63΄Συρτό σουτ από τον Ρόσα μπλοκάρει την μπάλα ο Γιαννακόπουλος

85΄Εκτέλεση κόρνερ από τον Σοιλέδη, κεφαλιά του Νούνιες άουτ

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης από την Άρτα , με βοηθούς τους Τσιλίκα και Κουτρομάνο από την Αιτ/ νία. Τέταρτος διαιτητής ο Γκιάφης από την Αιτ/ νία

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος)

Τσενάμο(46΄Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Μύγας(60΄Μαρινάκης), Ρότσα(60΄Τσοκάνης), Μπεχαράνο(46΄Πάουλο), Μάζουρεκ(65΄Γιαννιώτης), Λόπες(80’ Νταλακούρα), Ντίας(74΄Βασιλούδης), Κλέσιο(74΄Σελεμανί), Μοράρ(46΄Ρόσα)

ΑΟΚ Κέρκυρα (Δημήτρης Ελευθερόπουλος)

Γιαννακόπουλος, Βενέτης, Τουράμ, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Κοντός, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο Κέβιν, Ντιόγκο Ζορντάο

Στο Β΄ημίχρονο αγωνίσθηκαν και οι Μπαλάφας, Βάργκας, Νούνιες, Σοϊλέδης, Γρομητσάρης, Ντουαλά, Γκόμεζ