Ξεκινά η Σούπερ Λίγκα και την Τετάρτη (16/8) έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές της πρεμιέρας από την ΕΠΟ/ΚΕΔ, μία μέρα δηλαδή νωρίτερα από τα συνηθισμένα. Διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΚ-Παναιτωλικός θα είναι ο Θανάσης Τζήλος από την Λάρισα.

Αναλυτικά:

Κυριακή (20/8)

 

19.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Καλφάκης (Χανίων)

4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Το who is who του Τζήλου:

Ο Τζήλος είναι γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 1983 στην Λάρισα και μέχρι τα 18 του αγωνιζόταν ως στόπερ με την φανέλα του ΑΟ Αμπελοκήπων, έχοντας ως συμπαίκτη τον Βαγγέλη Μόρα.

Στα 18 του ο Τζήλος δίνει εξετάσεις και περνά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Εκεί θα αρχίσει να ασχολείται για πρώτη φορά με την διαιτησία, καθώς θα γραφτεί στην σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης, από την οποία θα αποφοιτήσει το 2002.

Το 2005 όντας μέλος της Ξανθιώτικης διαιτησίας ανεβαίνει στην τέταρτη κατηγορία οπού θα σφυρίξει παιχνίδια της Δ’ Εθνικής, και δύο χρόνια αργότερα στην Γ’ Εθνική οπού αναδείχτηκε μάλιστα ο τρίτος καλύτερος διαιτητής της κατηγορίας με βάση τις επιδόσεις του.

Το 2009 ο υψηλόσωμος(1,90) διαιτητής φεύγει από την Ξάνθη με το πτυχία του για την πόλη της Λάρισας παίρνοντας παράλληλα μεταγραφή στην τοπική Ένωση για να συνεχίσει την καριέρα του. Το 2011 έρχεται η άνοδος στην Football League, ενώ από πέρσι φαινόταν πως πλησίαζε ο καιρός οι κόποι και οι θυσίες του Τζήλου να ανταμειφθούν, καθώς οριζόταν έστω και ως τέταρτος σε παιχνίδια της Super League.

Το καλοκαίρι του 2015 θα είναι σίγουρα ένα καλοκαίρι που δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης καθώς είδε το όνομα του ανάμεσα σε αυτά που προβιβάστηκαν στην μεγάλη κατηγορία και τη νέα σαιζόν θα σφυρίζει παιχνίδια της Super League σε ηλικία 32 ετών.

Ο Τζήλος πέρα από την διαιτησία και το ποδόσφαιρο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με στίβο, τάε κβο ντό και χάντμπολ, ενώ διατηρεί τεχνικό γραφείο που αναλαμβάνει έργα σε σχέση με το περιβάλλον.