Ως πρόσωπο κοινής αποδοχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια ο Φώτης Κωστούλας και μάλιστα κατά καιρούς το όνομά του έχει «παίξει» ακόμη και για πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. Κάτι που ο ίδιος δεν αποδέχθηκε. Ομως πλέον φαίνεται πως είναι το «μαύρο πρόβατο» του συνεταιρισμού, με βάσει τα όσα λέχθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ., όπου η πλευρά του Παναιτωλικού κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να… χαλάσει το κλίμα συναίνεσης που υπήρχε. Ατάκα που ακούστηκε από εκπρόσωπο άλλης ΠΑΕ και μάλιστα φαίνεται πως ήταν «άστοχη» από τα «πηγαδάκια» που υπήρξαν μετά.  Ωστόσο οι εντυπώσεις έμειναν, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» θέλησε η πλευρά των «12» να έχει εκπρόσωπο στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Κάτι που συζητούνταν από καιρό, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ώστε να δούμε πώς ξαφνικά ο μεγαλομέτοχος των «κυανοκίτρινων» βρέθηκε να χαρακτηριστεί ως εκείνος που προσπαθεί να «δυναμιτίσει» την κατάσταση. Οταν έγιναν γνωστές οι υποψηφιότητες για τους τρεις εκπροσώπους του συνεταιρισμού στην ΕΠΟ, τότε ο Μάκης Μπελεβώνης που ήταν στο Δ.Σ. ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιος από τους θεωρητικά «μικρομεσαίους», κάτι που πάνω-κάτω είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους σε παλαιότερες συναντήσεις τους ώστε να «ακούγεται» πιο άμεσα η «φωνή» τους. Για αυτόν τον λόγο μετέφερε στο σώμα ότι βάζει υποψηφιότητα ο Κωστούλας, αφού κανείς άλλος δεν ήθελε. Στο άκουσμα των παραπάνω υπήρξε μία σύγχυση και ειπώθηκε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθείτε να χαλάσετε το κλίμα συναίνεσης που υπάρχει». Τότε ο πρόεδρος των «κυανοκίτρινων» απάντησε σε έντονο ύφος ότι  «έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς τη συναίνεση; Με τον αποκλεισμό της φωνής των μικρομεσαίων ομάδων; Με την απαίτηση απόσυρση της υποψηφιότητας;». Τελικά δεν άλλαξε γνώμη και η υποψηφιότητα Κωστούλα παρέμεινε, παρότι δεν είχε υπάρξει κάποια προεργασία και γνωρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν είχε καμία τύχη, καθώς το κλίμα ήταν εναντίον της. Κάτι που φάνηκε εκ του αποτελέσματος, αφού πήρε μόνο τρεις ψήφους (Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς).
Η ουσία όμως είναι πως οι εντυπώσεις έμειναν και ο ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» βρέθηκε… κατηγορούμενος ότι θέλησε να διαταράξει το κλίμα στη Λίγκα, απλά επειδή η πρόθεσή του ήταν οι «μικρομεσαίοι» να έχουν εκπρόσωπο στην ΕΠΟ. Οι οποίοι απώλεσαν την ευκαιρία να έχουν και εκείνοι μία «φωνή», με την υποσημείωση πως ο Κωστούλας δεν επιθυμούσε να είναι «σίγουρα» η δική του. Απλά να υπάρχει και η δική τους κοινή εκπροσώπηση.