Οι απουσίες, οι λύσεις και η… δοκιμή του προπονητή στο φιλικό με τον Πλατανιά εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ μπαίνει την Κυριακή το απόγευμα (19.15) στη μάχη του νέου πρωταθλήματος, υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Ένα ματς ιδιαίτερο φυσικά, καθώς η ομάδα κάνει πρεμιέρα σε ένα πρωτάθλημα που έχει βλέψεις να κατακτήσει, στο οποίο όμως δεν θα έχει την παρουσία του κόσμου της και παράλληλα ο Χιμένεθ μετρά αρκετές και σημαντικές απουσίες. Οι Γαλανόπουλος, Βράνιες, Σιμόες και Χριστοδουλόπουλος κουβαλούν από πέρυσι τιμωρίες, λόγω καρτών, και ως εκ τούτου δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Μάλιστα, από τους τέσσερις παραπάνω μόνο ο Γαλανόπουλος θα είναι στα πλάνα του Χιμένεθ και για το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα!

Στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ, με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ στις 10 Αυγούστου ο Χιμένεθ είχε δοκιμάσει το 4-3-3 και δεν το άλλαξε σε κανένα σημείο του αγώνα. Σε αυτή την 11άδα, μόνο ο Λάζαρος έπαιξε με τους βασικούς από τους τιμωρημένους. Επί της ουσίας δηλαδή ο Χιμένεθ μπορεί και να έκανε με τον Πλατανιά μια πρόβα σχετικά με το σχήμα και τους βασικούς που θα μπορεί να ξεκινήσουν αύριο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Kάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ανέστης. Στην τετράδα της άμυνας οι Μπακάκης (αν και υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον Γκάλο που είναι έτοιμος), Λόπες στις πτέρυγες και οι Τσιγκρίνσκι – Τσόσιτς στόπερ. Στο κέντρο, στο φιλικό με τον Πλατανιά είχε δοκιμαστεί ο Αϊντάρεβιτς ως «κόφτης» με εντολή να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Για τα πρώτα 45 λεπτά έπαιξε σε αυτή τη θέση ο Σουηδός και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε καλά. Έτσι το πιο πιθανό είναι να παίξει ο Γιόχανσον «κόφτης» και ο Αϊντάρεβιτς να πάει εσωτερικός χαφ μαζί με τον Μάνταλο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάγια είναι φαβορί να ξεκινήσει. Όσο για τα άκρα; Οι Κλωναρίδης, Πατίτο και Τρίστασον διεκδικούν τις δυο θέσεις. Προβάδισμα να ξεκινήσουν έχουν οι Κλωναρίδης και Πατίτο, με τον Ισλανδό αουτσάιντερ.

http://www.aek365.com