Το ήθελαν και οι δύο, δεν το πήρε κανένας… Παναιτωλικός και Ατρόμητος πάλεψαν το βράδυ του Σαββάτου (26/8) για την πρώτη τους νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αλλά ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι που είχε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα.

Γενικά το ματς ήταν ισορροπημένο με τους Αγρινιώτες να παρουσιάζονται ελαφρώς καλύτεροι. Φάνηκαν να το θέλουν περισσότερο, πάλεψα στο τέλος για να κάνουν την ανατροπή, αλλά φάσεις δεν είχαν ούτε εκείνοι ούτε οι Περιστεριώτες.

Στα θετικά για τον Παναιτωλικό, ο οποίος πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, είναι ότι άνοιξε λογαριασμό ο Μοράρ. Προσπάθησε ο Μαρκόφσκι, ήταν θετικός ο Χαντάκιας, ενώ δεν τράβηξαν οι Ρόσα και Μάζουρεκ. Ειδικά ο τελευταίος ήταν αρνητικός.

Για τον Ατρόμητο, ο οποίος πήρε δεύτερη ισοπαλία, ο Ούμπιντες έδειξε κατά διαστήματα την κλάση του, ενώ καλός ήταν ο Ντικινί. Κινητικός ο Ντάουντα, δεν φάνηκε ο Μανούσος. Είχαν μικροπροβλήματα αμυντικά οι παίκτες του.

Πολύ κακό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά του, στα οποία τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ο Παναιτωλικός ως γηπεδούχος ήταν εκείνος που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όμως, αυτό δεν ήταν εύκολο από τη στιγμή που οι μεσοεπιθετικοί του δεν έπαιρναν πάνω τους προσπάθειες.

Ούτε από την αντίθετη πλευρά γινόταν αυτό, αφού και οι Ντιγκινί και Μανούσος δεν πήγαιναν στο ένας μ’ έναν. Ο Ντάουντα δεν έπαιρνε μπάλες και το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική ήρθε στο 21′ και ήταν από στημένο του Ούμπιντες.

Τελικά μία καλή αντεπίθεση ήταν αρκετή για το 0-1. Αυτό συνέβη στο 33′ με τον Ούμπιντες να βρίσκει τον Ντιγκινί και τον τελευταίο να σκοράρει με ωραία κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Γάλλου στην αρχή της φάσης και φαίνεται να έχουν δίκιο.

Ο Παναιτωλικός κλήθηκε να αντιδράσει, αλλά ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του μέχρι το ημίχρονο ήταν περιορισμένος. Τελικά όχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά οι παίκτες του έβγαλαν και εκνευρισμό με αποτέλεσμα να δεχτούν μέσα σε λίγα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες.

Εντελώς διαφορετικό και σαφώς πιο γεμάτο ήταν το δεύτερο μέρος. Οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά και φάνηκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση. Είχαν διάθεση, είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι επιλογές που έκαναν δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μη δέχεται φάσεις.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Κάναντι προκειμένου να κρατήσει το σκορ αποφάσισε να παιξει με τριάδα στην άμυνα και με το που το έκανε η ομάδα του δέχτηκε γκολ. Στο 67′ ο Χαντάκιας με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ντάουντα με μία φωτοβολίδα από μακριά έκανε το 1-2.

Κάπου εκεί το γήπεδο σίγησε, αλλά οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν το έβαλαν κάτω. Συνήλθαν γρήγορα, ο Χάβος έβαλε και τον Μοράρ για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του και τελικά η αλλαγή του βγήκε. Ο Ρουμάνος στο 79′ ισοφάρισε σε 2-2 σε μία πολύ καλή επίθεση από τα «καναρίνια».

Έχοντας πάρει ψυχολογία από το γκολ οι γηπεδούχοι έψαξαν και την ανατροπή με τον Χάβο να φωνάζει στους παίκτες του να το πιστέψουν. Πίεσαν αρκετά, αλλά ευκαιρίες δεν είχαν. Ο Ατρόμητος ροκάνιζε τον χρόνο σε κάθε ευκαιρία και τελικά έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί του οι Μπαλτάς (Αχαΐας) και Πήττας (Ηλείας), ενώ τέταρτος ο Μπλάνας (Μεσσηνίας).

Κίτρινες: 10′ Ρότσα, 39′ Μάζουρεκ, 42′ Λόπες, 52′ Ντίας – 44′ Μάντσον, 89′ Μανούσος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης (87′ Βασιλούδης), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Ρότσα, Μπεχαράνο, Ντιέκο Λόπες, Ρόσα, Ντίας (76′ Μοράρ), Μαζουρέκ (56′ Κλέσιο), Μαρκόφσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης (76′ Μενσά), Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (66′ Ρισβάνης), Ουμπίντες, Ντιγκινί (66′ Βασιλακάκης), Μανούσος, Ντάουντα.