Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν ακίνδυνοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά πήραν τελικά το τρίποντο με 1-0 γιατί έχουν έναν από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς του πρωταθλήματος. Ο Πρίγιοβιτς για άλλη μία φορά έκανε τη μισή φάση γκολ και όλα τελείωσαν εκεί.

Όσο για τον Παναιτωλικό, το πάλεψε αρκετά, έκλεινε σωστά τους χώρους και προσπάθησε να κλέψει τον πόντο. Έφτασε κοντά, όμως, πλήρωσε μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνάς του. Επιθετικά ήταν, πάντως, ανύπαρκτος. Δεν βοήθησε κανένας απ’ όσους έπαιξαν μπροστά με αποτέλεσμα να μην απειλήσει σοβαρά.

Απελπιστικά κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση δημιουργικά. Και εάν για τον Παναιτωλικό αυτό δεν ήταν πρόβλημα, δεδομένου ότι τον ένοιαζε περισσότερο να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, για τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν ξανά απροετοίμαστοι να διασπάσουν μία μαζική άμυνα. Κάτσε και Τσίμιροτ δεν βοηθούσαν όσο έπρεπε στο κομμάτι της δημιουργίας, Μακ και Κάμπος δεν έπαιρναν προσπάθειες πάνω τους και ο Ελ Καντουρί έμοιαζε να παλεύει χωρίς να έχει ουσία. Φυσικά εκείνος που την… πλήρωνε ήταν ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν πήρε ούτε μία φορά εκεί που ήθελε την μπάλα.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βγαίνει στις αντεπιθέσεις κυριως με τους Ντίας, Λόπες και Κλέσιο, αλλά πρακτικά τα κατάφερε μόλις μία φορά. Σε αυτή ο Κλέσιο πήρε λανθασμένα πάνω του την προσπάθεια αντί να δώσει δίπλα την μπάλα και ο Ρέι μπλόκαρε.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας του παιχνιδιού και της δυσκολίας που είχε στο κομμάτι της δημιουργίας ο ΠΑΟΚ ήταν ότι σε όλο το πρώτο μέρος έκανε ουσιαστικά δύο τελικές και η μία προερχόταν από εκτέλεση κόρνερ. Ο Χάβος τον είχε διαβάσει καλά και η ομάδα του δεν ανησυχούσε.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Με τον ΠΑΟΚ να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να μη ξέρει τι να την κάνει. Γι’ αυτό και ο Λουτσέσκου προχώρησε γρήγορα στην πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Πέλκα αντί του αόρατου Μακ. Αυτό δεν ήταν αρκετό από μόνο του, αλλά τα ανεβάσματα του Μάτος ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά.

Ο Βραζιλιάνος το πήρε πάνω του, άρχισε να πατάει και περιοχή και δημιούργησε έτσι υπεραριθμία μπερδεύοντας την αντίπαλη άμυνα. Είχε μία καλή στιγμή στο 55′ και τη μεγάλη διπλή ευκαιρία -μαζί με τον Πέλκα- έξι λεπτά μετά. Κάπου εκεί άρχισαν οι γηπεδούχοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Βλέποντας ότι η ομάδα του ανέβηκε, ο Λουτσέσκου έβαλε και τον Βιεϊρίνια αναζητώντας μία καλή ενέργεια από τον Πορτογάλο. Εκείνος απείλησε αμέσως και το σημαντικό ήταν ότι πατούσε περιοχή και τραβούσε παίκτη επάνω του. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεσή του και τελικά δικαιώθηκε στο 75′ με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει με ωραία κεφαλιά.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς σκόραραν, ήταν δύσκολο να απειληθούν. Ο Παναιτωλικός δεν το είχε καταφέρει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας αρκετούς χώρους, οπότε δεν γινόταν να το κάνει και στο τελευταίο τέταρτο, στο οποίο απέναντί του είχε μία καλά οργανωμένη άμυνα. Έτσι δεν απέφυγε την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Γκάγκας (Λάρισας), ενώ τέταρτος ο Σέζος (Κιλκίς).

Κίτρινες: 71′ Πέλκας – 54′ Κλέσιο

ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε (63’ Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Καντουρί, Μακ (52’ Πέλκας), Κάμπος, Πρίγιοβιτς (80’ Κουλούρης).

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχαράνο (72’ Μπράβο), Πάουλο, Λόπες (79’ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (71’ Μαρκόφσκι).