Ήταν εύκολο, πάντως, για τον Παναιτωλικό να διαβάσει τον αντίπαλό του και σταδιακά περιόρισε τον πρώην παίκτη του. Λουντ και Άλτμαν δεν βοηθούσαν δημιουργικά τους «πράσινους» και ο Χίλιεμαρκ φαινόταν μόνο από τα στημένα με αποτέλεσμα ο Μολίνς να φαίνεται ότι παλεύει μόνος του.

Ο Παναιτωλικός δεν κλείστηκε πίσω για να περιμένει τον Παναθηναϊκό, αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και εκείνος. Κυρίως από τα πλάγια αναπτυσσόταν και τελικά έτσι έγινε και το 1-0. Ο Ρόσα βρήκε τον Μάζουρεκ και ο τελευταίος από μέσα αριστερά νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Το γκολ ανέβασε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, οι οποίοι πήγαιναν δυνατά στις μονομαχίες και κέρδιζαν αρκετές εξ αυτών και στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να ανεβεί, πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά ουσιαστικά απειλούσε μόνο με σουτ του Μολίνς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά με τις φάσεις να χάνονται η μία μετά την άλλη. Πρώτος έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μολέδο ο Παναθηναϊκός και η απάντηση ήρθε από τον Κλέσιο. Αμέσως μετά ήταν η καλή στιγμή του Μολίνς σε ένα πεντάλεπτο που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Είχε γίνει ροντέο το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητα. Για τους φιλοξενούμενους αυτό ήταν λογικό από τη στιγμή που έπρεπε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως, η έκπληξη ήταν ότι και οι Αγρινιώτες έπαιζαν ανοιχτά. Αυτό πιθανότατα έγινε γιατί πίστευαν ότι θα βρουν το δεύτερο γκολ που θα κλείδωσε και τη νίκη.

Τα κενά στην άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν πολλά. Και μπορεί ο Βλαχοδήμος να κράτησε όρθια την ομάδα του δύο φορές (57′ και 60′), όμως, η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Ο Ρότσα έκανε από αριστερά ό,τι ήθελε στο 65′, γύρισε προς την περιοχή και από πλεονεκτική θέση ο Κλέσιο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός αυτό το σκορ ήταν καταδικαστικό. Δεν μπορούσε να φτιάξει καν φάσεις, επομένως, έμοιαζε αδύνατο να επιστρέψει. Δύο φορές απείλησε με τον Μολέδο από στημένα του Χίλιεμαρκ, ενώ στο 88′ γλίτωσε και τον διασυρμό με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει προβολή του Κλέσιο από κοντά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Καρατζίκας (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Κίτρινες: 79′ Κυριακίδης – 45’+1 Γιόχανσον, 64′ Σιλά, 79′ Μολίνς, 85′ Βιγιαφάνιες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74′ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79′ Τσοκάνης), Ντίας (84′ Μαρκόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέντο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Άλτμαν (46′ Τσάβες)(λ. τρ. Χατζηγιοβάννης, Μολίνς.