Ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, Βαγγέλης Μόρας, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό», με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ σχολίασε και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον “Sport24 Radio 103,3”:

Για τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός: “Έβλεπες την ΑΕΚ ότι ήταν πιο καλή και πιο παθιασμένη, αλλά τα γκολ τα έβαζε ο Ολυμπιακός. Βρήκαν τη ψυχή και έκαναν μία ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Δεν μου άρεσε το σημείο με τα δακρυγόνα. Δεν κατάλαβα γιατί πήγαν πάλι να καταστρέψουν το παιχνίδι. Έγινε μία ανατροπή που δεν περίμενε κανείς, αλλά την ήθελαν πολύ οι παίκτες. Δεν παράτησαν το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και το εκμεταλλεύτηκε”.

Για το αν είναι νωρίς να λέμε ότι θα έχουμε διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια: “Τώρα που είναι η ΑΕΚ στο +5 από τον Ολυμπιακό, θυμάμαι ότι είχε φτάσει και ο ΠΑΟΚ στην ίδια κατάσταση πριν δύο χρόνια και μετά είδαμε τη γνωστή αλλαγή με τον Ολυμπιακό να περνάει και πάλι μπροστά. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μακάρι να δούμε ένα πρωτάθλημα που δεν θα δούμε τον πρώτο να τελειώνει με επτά και οκτώ βαθμούς διαφορά. Θέλουμε να δούμε κάτι διαφορετικό, κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να μπει και ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και να δούμε τρεις ομάδες να παλεύουν για το πρωτάθλημα, να θέλουμε να δούμε και κάποια βελτίωση”.

Για το αν του είχε λείψει η Ελλάδα: “Σαν πρωτάθλημα δεν μου είχε λείψει και το έλεγα ότι αν μπορούσα να μείνω έξω θα έμενα. Όμως δεν περνούσα καλά στο Μπάρι. Είχα συνηθίσει καλά στον ιταλικό βορρά. Έψαξα να γυρίσω στην ΑΕΛ, αλλά δεν προχώρησε. Γνωρίζεται τι έχει γίνει. Ο κόσμος ξέρει τι έγινε. Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα. Είχα βάλει στο μυαλό μου ότι θα μείνω στο Μπάρι και δύο μέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή εκεί που είναι φίλος μου και του λέω να μου δώσει την επιλογή να πάω σε κάποια ομάδα στην Ελλάδα. Με ένα τηλεφώνημα σε έναν φίλο μου, ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τον Παναιτωλικό μου λέει γιατί δεν πας εκεί; Του είπα ότι μου άρεσε η ιδέα. Μου αρέσει που είναι οργανωμένος σαν σύλλογος και που είναι έξω από τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να δουλέψει όπως χρειάζεται. Να έχει ηρεμία, να κάνει τη δουλειά του στο προπονητικό κέντρο. Θέλω να έχω την ποδοσφαιρική πίεση που υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και στις προπονήσεις. Ήταν αυτό που χρειαζόμουν, να είμαι ήρεμος με την οικογένειά μου”.

Για την πορεία του Παναιτωλικού στη Super League Σουρωτή: “Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τι πρόγραμμα βγάλαμε. Αυτό προσπαθήσαμε να κρατήσουμε, για να μην πέσουμε ψυχολογικά. Ήταν μέσα στο πρόγραμμα οι απώλειες, καθώς είχαμε αγώνες με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Με τον Παναθηναϊκό πήγαμε με ψυχολογία ότι είμαστε πολύ καλά και όχι να κοιτάμε που βρισκόμαστε ή ότι είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι ακόμα αρχή. Απλά η εικόνα του να βρίσκεσαι χαμηλά ίσως σε ρίξει. Πιστέψαμε ότι με τα τόσα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός θα μπορέσουμε να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη. Δεν πετύχαμε τη νίκη, επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να γυρίσει ένα παιχνίδι που είναι πίσω με 1-0”.

Για το πλάνο του Παναιτωλικού: “Η ομάδα δούλεψε όπως μας προετοίμασε ο προπονητής στο τακτικό κομμάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι πως είτε είναι σωστό είτε λάθος πρέπει να τον ακούμε και το λάθος που μπορεί να γίνει να το κάνουμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος τακτική. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης. Πρέπει 100% να τον ακολουθούμε. Ακολουθήσαμε πιστά τον προπονητή μας και ο ένας συμπαίκτης τον άλλο”.

Για το αν είχαν στο μυαλό τους τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: “Με τον Παναθηναϊκό είναι τα ματς που τα περιμένεις πως και πως σαν πιο μικρή ομάδα. Αυτό είναι το ωραίο. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι θέλουμε να το ζήσουμε και να κάνουμε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μετά ήρθαν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι ότι χειρότερο για μία ομάδα, γιατί πρέπει να ξέρεις πως θα το αντιμετωπίσεις. Εμείς μιλήσαμε και το αντιμετωπίσαμε όπως έπρεπε. Ομάδες που έχουν προβλήματα δεν πρέπει να τους επιτρέπεις να νομίζουν πως μπορούν να καταφέρουν κάτι παραπάνω. Δεν το λέω για να υποτιμήσω τον Παναθηναϊκό, μην μπερδευτεί ο κόσμος. Είναι σε δύσκολη κατάσταση ο Παναθηναϊκός και είπαμε ότι εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Παίξαμε από την αρχή πολύ καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα ότι κάναμε μας έβγαινε. Είχαμε μιλήσει και είχαμε πει να μην επηρεαστούμε από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Γιατί ξέρουμε οι ομάδες που έχουν προβλήματα, ίσως βγάλουν περισσότερο πάθος από κάποια άλλη φορά. Είναι η αντίδραση του ανθρώπου. Στο κομμάτι της ψυχολογίας και του πάθους ήμασταν πολύ καλύτερα από τον Παναθηναϊκό”.

Για το πότε θα πάρει πρωτάθλημα η Ρόμα: “Ποτέ. Είναι το πρόβλημα της Ρώμης, το πως δουλεύουν οι ομάδες. Δεν θα μιλήσω για τον τρόπο λειτουργίας της Γιουβέντους, που είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι τρεις κατηγορίες πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Η Μίλαν θεωρώ χρειάζεται μία πενταετία για να επανέλθει, ενώ η Ίντερ ξεκινάει να φτιάξει τώρα κάτι. Για τη Ρόμα ανησυχώ. Είναι το πρόβλημα της Ρώμης. Λειτουργεί με τον κόσμο, με το πάθος”.