Ζούμε στην εποχή του απόλυτου επαγγελματισμού, αλλά κάποιες ιστορίες όπως η παρακάτω που θα σας διηγηθούμε, μας θυμίζει ότι το ποδόσφαιρο της αλάνας και της παρέας υπάρχει ακόμα.

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως η περιοχή Αγιά Πρεβέζης δεν θυμίζει κάτι στους περισσότερους από εσάς. Σε μεγάλο βαθμό λογικά. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό του συγκεκριμένου νομού, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσά του και η τελευταία απογραφή έδειξε πως κατοικείται από 758 ψυχές.

Οι ντόπιοι λοιπόν έχουν μία ομάδα που λέγεται Αετός Αγιάς και μάλιστα διαθέτει σελίδα στο facebook με 558 likes (από εκεί προέρχεται το φωτογραφικό υλικό). Συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία της τοπικής ΕΠΣ και οι παίκτες της είναι κάτοικοι της Αγιάς και της ευρύτερης περιοχής. Αλλά το λέει η καρδούλα τους.

Προσπαθούν να  οργανωθούν και εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφτιαξαν και το «σπίτι» τους! Τι εννοούμε; Οι περισσότεροι ασχολούνται με τα αγροτικά προϊόντα ή τις κατασκευές, άρα τους ήταν… εύκολο να μετατρέψουν το χωμάτινο γήπεδο του χωριού τους, σε ένα μικρό «κουκλί».

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο κάθε ένας προσέφερε ότι μπορούσε και διέθετε. Ο ένας έφερε τα σκαφτικά μηχανήματα, ο άλλος τους σπόρους για το χορτάρι, κάποιος τρίτος τοποθέτησε τα μπεκ και άπαντες έβαλαν προσωπική εργασία. Συνεπικουρούμενοι και από αρκετούς κατοίκους του χωριού, δηλαδή τους φίλους τους. Ετσι ουσιαστικά αποτελούν ένα σπάνιο παράδειγμα ποδοσφαιριστών που έφτιαξαν με τα χέρια τους το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται.

Η περίπτωσή τους συγκαταλέγεται στα παραδείγματα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα και ο «βασιλιάς των σπορ» την ίδια στιγμή.


Πάργα | Τα νέα της Πάργας