Τον Φάρλεϊ Ρόσα δεν τον… μάθαμε χθες ή έστω φέτος. Ο Βραζιλιάνος χαφ ήρθε πέρσι στα μέρη μας από την Κύπρο, με το «καλημέρα» άφησε πολλές υποσχέσεις, αλλά φέτος όχι απλά είναι βελτιωμένος, αλλά και πιο ώριμος. Ο 23χρονος… μεγάλωσε απότομα και δείχνει σε θέση να μετατραπεί εκ των ηγετών του Παναιτωλικού.

Ζητά μπάλα, μοιράζει παιχνίδι, παίρνει πρωτοβουλίες και παράλληλα δεν αφήνει τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Μετά από 6 ματς είναι πρώτος τόσο σε εύστοχα γεμίσματα για την ομάδα του, όσο και σε πάσες, ενώ έχει συμμετοχή σχεδόν στα μισά της τέρματα. Τα «καναρίνια» μέχρι στιγμής έχουν βρει δίχτυα 8 φορές και εκείνος μετρά 1 γκολ και 2 ασίστ.
Το «κλειδί» της…. μεταμόρφωσής του δείχνει σε μεγάλο βαθμό η ελευθερία κινήσεων που απολαμβάνει. Για να μην παρεξηγηθούμε, όχι αναρχία, αλλά ο Μάκης Χάβος δεν τον «βάζει» σε καλούπια. Και εκείνος ανταποκρίνεται στον ρόλο αυτό, τόσο παίζοντας στον άξονα όσο και στα άκρα.
Αρκετά θρήσκος, φέτος μετά από κάθε ματς σηκώνει την φανέλα και δείχνει την μπλούζα που γράφει «Ανήκω στον Ιησού». Κάτι ανάλογο έκανε και παλαιότερα, όταν μικρός έπαιζε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ και ήθελε να το επαναφέρει. Ετσι παίρνει έξτρα δύναμη από μέσα του…
http://www.gazzetta.gr