Ζητά δύο επιπρόσθετους διαιτητές η Σούπερ Λίγκα!!

0
1

Ημέρα Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η Παρασκευή (13/10) στη Σούπερ Λίγκα και η ατζέντα περιείχε αρκετά θέματα, με το κλίμα να είναι ήρεμο στη συνεδρίαση.

Το σημαντικότερο νέο, πάντως, που προκύπτει είναι η πρόταση που θα κάνει ο συνεταιρισμός προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την παρουσία δύο επιπρόσθετων διαιτητών στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Στο τραπέζι έπεσε και το να χρησιμοποιηθεί το σύστημα VAR (Video Assistant Referee), ωστόσο η λύση του βίντεο κρίθηκε ασύμφορη, αφού κοστολογείται 3.000 ευρώ ανά παιχνίδι και γίνεται αντιληπτό ότι θα έφερνε σημαντική οικονομική επιβάρυνση στη Λίγκα.

Σε ό,τι αφορά τους επιπρόσθετους, το εν λόγω αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί και να επικυρωθεί από την ΕΠΟ, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως εφόσον συμβεί αυτό, δεν θα αφορά όλους τους αγώνες αλλά συγκεκριμένα ματς.

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε το προεδρείο του συνεταιρισμού και ο πρόεδρος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός να συζητήσουν με τη Νοva, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει προοπτική για συνεργασία της Λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση για τις αποφάσεις του Δ.Σ.: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18,19,20 Νοεμβρίου 2017) θα αφιερωθεί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθούν συμπράξεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

2/ Το προεδρείο της Super League και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. Γ. Σπανός θα εκπροσωπήσουν τη διοργανώτρια σε συνάντηση με τη Forthnet/Nova.

3/ Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει στην ΕΠΟ τις εισηγήσεις της, με γνώμονα τη θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου και την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

4/ Η Super League θα υποβάλλει αίτημα προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την παρουσία 2 επιπρόσθετων διαιτητών σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

5/ Οι εισηγήσεις της επιτροπής υπευθύνων Ασφάλειας της Super League έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ. και θα προωθηθούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ΕΛ.ΑΣ)».