Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής

Η ανακοίνωση αυτή συστάθηκε προκειμένου να ενημερώσει όλο τον κόσμο του Παναιτωλικού και πάσης φύσεως ενδιαφερόμενο πολίτη με δημοκρατικά πιστεύω για τα τραγικά και πρωτοφανή γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβαν χώρο για άλλη μια φορά το Σάββατο 23/9/2017 πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Παναθηναικό στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Εκεί όπου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος των οποίων απ’ ότι ξέραμε είναι να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και τη δημοσία τάξη, επιτέθηκαν απρόκλητα σε εκατοντάδες φιλάθλους του Παναιτωλικού που προσήλθαν στο γήπεδο έχοντας στα χέρια τους μόνο τα εισιτήριά τους και τα στοιχεία τους για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο.
 Όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται σε 4 μέλη του συνδέσμου που θέλησαν να μπουν στο γήπεδο να κρεμάσουν πανό (και ύστερα να αποχωρήσουν για να επιστρέψουν αργότερα) με την αστεία δικαιολογία ότι ένας απ αυτούς δεν είχε εισιτήριο εκείνη την στιγμή. Ειρωνικά σχόλια, πεζοδρομιακές εκφράσεις του τύπου ‘έλα και δεν είμαι και πολύ καλά σήμερα’, ύβρεις και στην συνέχεια ξυλοδαρμός από μια ολόκληρη διμοιρία γιατί απλά θέλανε να κρεμάσουν πανό για την ομάδα τους. Λίγο μετά στις οδούς Νικηταρά και Προυσιωτήσης, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το πέταλο του γηπέδου επιτέθηκαν αδιακρίτως και με μένος σε φιλάθλους με αγνές προθέσεις και τα πρόσωπα τους ακάλυπτα απωθώντας τους βίαια, δημιουργώντας και γενικεύοντας την ένταση προς το κέντρο της πόλης. Εκεί από πλευράς αστυνομικών προκλήθηκαν ζημιές σε περιουσίες πολιτών ενώ συνεχίστηκε μια αναίτια χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας ελαφρά ευτυχώς φιλάθλους αλλά και πολίτες που ήταν θαμώνες σε καφετέριες και ουδεμία σχέση με το γήπεδο είχαν. Απειλές, ύβρεις και  επιθέσεις των ΜΑΤ κατά πάντων συνέθεσαν το σκηνικό με τον κύριο όγκο των φιλάθλων να κρατάει παθητική στάση και να προσπαθεί να λειτουργήσει ‘πυροσβεστικά’. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ έφτασαν ως την οδό Δημοτσελίου 500 μ. από το γήπεδο.
 Τα γεγονότα αυτά εξόργισαν τους πάντες και ανάγκασαν την ΠΑΕ Παναιτωλικός ύστερα από πολλές καταγγελίες να εκδώσει ανακοίνωση και να καταφερθεί εναντίων των εξευτελιστικών, υπερβολικών, ανούσιων μέτρων και της γενικότερης στάσης της Αστυνομίας. ”Σε ένα τέτοιο γήπεδο, με φιλάθλους που τηρούν υπεύθυνη στάση απέναντι στην ομάδα και το όνομά της και δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα, όσοι εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων τάξης και ασφάλειας, οφείλουν να το λάβουν υπόψη, αποφεύγοντας υπερβολές και μέτρα που μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχουν.” Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνεχίζεται η στοχευμένη επίθεση στον κόσμο του Παναιτωλικού στέλνοντας οπαδούς επιλεκτικά και ετεροχρονισμένα στα δικαστήρια για απλό άναμα πυρσών σε αγώνες πριν από 3 χρόνια, ενώ έχουν φτάσει στα αυτιά μας ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέες άδικες διώξεις συνοπαδών μας για τα γεγονότα που αναφέραμε.
 Θεωρούμε ότι αναρωτιόμαστε εύλογα που αποσκοπεί όλη αυτή η κατάχρηση εξουσίας. Τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Είναι προσωπικοί λόγοι ή υπάρχει πολιτική κατεύθυνση; Θέλουν κάποιοι να τιμωρηθεί ο Παναιτωλικός ετσιθελικά; Προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν τη θέση τους και το ρόλο τους δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Στον αμέσως επόμενο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό την Κυριακή 15/10 οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν σε απόσταση από το γήπεδο κι έτσι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Mήπως τελικά εκεί θα έπρεπε να ναι η θέση τους, σε απόσταση;
 Διαχωρίζουμε τη θέση μας από σαθρά δομημένους συλλόγους οπαδών <<μεγάλων>> ομάδων, αποποιούμαστε των συκοφαντιών περί πρόκλησης οποιαδήποτε βίας από την πλευρά μας και θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμά μας να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε την ομάδα μας. Τέτοιες επικίνδυνες, προσβλητικές συμπεριφορές που καμία σχέση με την δημοκρατία έχουν, από όργανα της τάξης είναι για μας ποινικά κολάσιμες και μη ανεχτές. Αποζητούμε απ όλους τους φιλάθλους του Παναιτωλικού και τους συμπολίτες μας να δώσουν την δέουσα σημασία και στήριξη στην διαμαρτυρία μας για το συγκεκριμένο γεγονός καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν είναι μεμονωμένο αλλά επαναλαμβανόμενο. Επίσης ζητάμε από τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία να διενεργήσουν έρευνα και να απομακρύνουν τον υπεύθυνο αξιωματικό από την θέση του καθώς είναι εμφανές απ όλους τους εμπλεκόμενους ότι δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει κανονικά το έργο που του έχει ανατεθεί.
Εμείς ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχουμε σε πρώτη φάση από τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας ενώ θα ακολουθήσουν διάφορες δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα στο άμεσο μέλλον.
Υ.Γ. Ως πότε θα γίνονται οι οπαδοί αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ως πότε θα ισχύουν οι νόμοι περί απαγόρευσης μετακινήσεων σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα; Ως πότε θα γυροφέρνουν ανενόχλητοι στο ποδόσφαιρο οι πραγματικοί εγκληματίες;
ΘΥΡΑ 6 – WARRIORS