Συζητιούνται ακόμη στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας οι διαιτητικές αποφάσεις του ρέφερι Λάμπρου και των βοηθών του στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ναυπακτιακό Αστέρα και τον Όμηρο Νεοχωρίου. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα εξέδωσαν και αιχμηρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας μιας και θεωρούν ότι οι αποφάσεις  που πήραν τους αδίκησαν και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Εμείς δεν  θέλουμε να σταθούμε στην απόδοση του διαιτητή και των βοηθών του καθώς πράγματι έγιναν λάθη . Μάλιστα ο διαιτητής ζήτησε και συγγνώμη από τους παίκτες του Ομήρου , ενώ παραδέχτηκε και το λάθος του στους συναδέλφους του στην δευτεριάτικη συγκέντρωση

Το ποδόσφαιρο εξάλλου είναι ένα παιγνίδι λαθών.

Αυτό που θέλαμε να επισημάνουμε στο σημείωμα μας αυτό είναι η προχειρότητα με την οποία γίνονται οι ορισμοί στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες , που δεν επιδέχονται καμία  αμφισβήτηση, ο παρατηρητής του συγκεκριμένου αγώνα, άλλαξε δυο φορές, προκαλώντας ένα ντόμινο αλλαγών και σε άλλα ματς.

Προφανώς η Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Α αγνοούσε ότι ο Τεροβίτσας είχε αγώνα στην Λαμία για την Σουπερ Λίγκ το Σάββατο και τον όρισε στο Μεσολόγγι, όπως  και τον Πάνου στην Γ΄ εθνική την Κυριακή και τον όρισε στην Ναύπακτο.

Αντιλαμβανόμενη το λάθος της έκανε την αλλαγή με τον Πάνου στο Μεσολόγγι το Σάββατο και τον Χρέλια την Κυριακή στη Ναύπακτο. Ο τελευταίος όμως  δήλωσε αδυναμία να παρευρεθεί στο γήπεδο από το βράδυ της Παρασκευής. Μέχρι την Κυριακή η επιτροπή δεν μπόρεσε να βρει αντικαταστάτη του  και έτσι δεν βρέθηκε  παρατηρητής διαιτησίας στο γήπεδο. Στο τέλος του αγώνα όλοι έψαχναν μάταια  βαθμολογία και παρατηρτη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο. Δείχνουν όμως την προχειρότητα στην λειτουργία  της  Ε.Δ.

η οποία σε ένα από τα σημαντικότερα παιγνίδια  του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας  <<κατόρθωσε>>

α) να μην έχει σε αυτό το ματς  αξιολογημένο διαιτητή

β)να μην υπάρχει παρατηρητή διαιτησίας.

Στον τελευταίο οικονομικό απολογισμό που υπερψηφίστηκε από τα σωματεία της Αιτ/νιας το περασμένο καλοκαίρι η Ε.Δ . της Ε.Π.Σ.Α εισέπραξε 4.300 ευρώ για μετακινήσεις των μελών  της, καθώς και 2.600 ευρώ  για μετακινήσεις εκγύμνασης των διαιτητών .

Προφανώς θεωρούνται  λίγα.

Υ.Γ.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ αρχιδιαιτητής κος Μέλο Περέιρα θα βρεθεί στο Αγρίνιο  την ερχόμενη Πέμπτη στην προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη των τοπικών επιτροπών διαιτησίας των όμορων Ενώσεων .

Η Ε/Δ της ΕΠΣΑ δεν πρέπει να ανησυχεί ο Πορτογάλος ακόμη δεν έχει μάθει να διαβάζει ελληνικά.

Agriniopress Home

Γ. ΜΠΑΚΕΛΑΣ