Για πλάκα στην επόμενη φάση… Μπορεί ο Παναιτωλικός να περνούσε ακόμα με ήττα με ένα γκολ διαφορά, όμως, έκανε επίδειξη δύναμης το απόγευμα της Πέμπτης (30/11) στο Παγκρήτιο κερδίζοντας με 5-0 τον Εργοτέλη.

Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και οι Αγρινιώτες το κατέστησαν σαφές και σε όποιον το αμφισβητούσε αποκλείοντας τους Κρητικούς και εκθέτοντάς τους για τις πολλές αμυντικές αδυναμίες που έχουν.

Μπορεί να μην υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση από τους παίκτες του Μάκη Χάβου να πατήσουν γκάζι και για περισσότερο από ένα ημίχρονο να έπαιζαν στο ρελαντί, όμως, στο τελευταίο μισάωρο έβαλαν τέσσερα γκολ κόντρα σε μία άμυνα που έμοιαζε διαλυμένη.

Για τον Εργοτέλη δεν μπορεί να πει κανείς πολλά μετά από αυτή την εμφάνιση. Εξ αρχής το Κύπελλο δεν ήταν στόχος, αλλά το να φεύγεις έτσι μόνο γκρίνια φέρνει και προβληματισμό. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Τάκης Γκώνιας, ο οποίος για άλλο ένα ματς εκτέθηκε παίζοντας με την άμυνα τόσο ψηλά.

Τα γκολ πέτυχαν οι  Πάουλο, Ρόσα,  Μάζουρεκ και ο Κλέσιο(2)

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης (Πειραιά), βοηθοί του οι Καλφάκης (Χανίων) και Σινιοράκης (Χανίων), ενώ τέταρτος ο Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 35′ Μαζουλουξής

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Χανιωτάκης, Μπουρσέλης (34′ λ. τρ. Μπουρσέλης), Δουλγεράκης, Μαζουλουξής, Κυριαλλάνης, Βογιατζής, Αγγελόπουλος, Ιατρόυδης, Εντιαγέ (59′ Έφορντ), Λυδάκης (66′ Κυριακίδης), Μανουσάκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ροντρίγκες, Χαντάκιας (55′ λ. τρ. Μιχάι), Τσοκάνης, Μπεχαράνο (70′ Ρότσα), Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Κλέσιο, Ντίας, Μοράρ (60′ Μάζουρεκ).

Ο αγώνας κυπέλλου λεπτό προς λεπτό

 

4′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Μοράρ να φτάνει κοντά στο γκολ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, έπειτα από κόντρα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του, έφυγε λίγο άουτ.

13′ Καλή συνεργασία από τους παίκτες του Εργοτέλη, η μπάλα έφτασε στον Εντιαγιέ, εκείνος έκανε ένα χλιαρό σουτ, ο Κυριακίδης μάζεψε εύκολα.

21′ Ο Εργοτέλης ψάχνει χώρους, οι παίκτες του Παναιτωλικού αμύνονται σωστά.

36′ Καλά στημένες οι δύο ομάδες. Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην αναμέτρηση.

37′ Σουτ του Εντιαγιέ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

39′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Μάρκος Πάουλο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ έπειτα από λάθος των αμυντικών του Εργοτέλη.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό να προηγείται με 0-1 μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

 

51′ Η μπάλα ήρθε στον Τσοκάνη, εκείνος από κοντά πλάσαρε, όμως λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα ο Μουζουλουξής έσωσε την ομάδα του.

54′ Ωραία συνεργασία από τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, η μπάλα έφτασε στον Εντιαγιέ, ο ίδιος έκανε το σουτ, όμως η φάση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και έφυγε πλάγια.

64′ ΓΚΟΛ 0-2! Σέντρα του Ντίας από δεξιά, ο Ρόσα πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

66′ ΓΚΟΛ 0-3! Ο Κλέσιο έκλεψε τη μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του.

75′ ΓΚΟΛ! 0-4! Ο Μάζουρεκ με πλασέ μέσα από την περιοχή κάνει το 0-4.

76′ Πολύ κακός ο Εργοτέλης στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Χάβου κάνει ότι θέλει!

78′ Τρομερή ευκαιρία με τον Ρόσα για τον Παναιτωλικό. Ο παίκτης των “μπλε” με μονοκόματο σουτ έστειλε τη μπάλα σύριζα-άουτ από τα δοκάρια του Χανιωτάκη.

85′ Ο Μανουσάκης κάνει το πλασέ απ κοντά, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

89′ ΓΚΟΛ 0-5! Ο Κλέσιο από κοντά διαμορφώνει το τελικό σκορ και ο Παναιτωλικός διασύρει τον Εργοτέλη.

Βαριά ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”, ο Παναιτωλικός στους “16” του Κυπέλλου.