‘’ Τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν στην διοίκηση της ΕΠΣΑ μετά την 3μηνη τιμωρία του πρόεδρου της Παναγιώτη Παπαχρήστου από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ουσιαστικά αυτή παραμένει ακέφαλη μιας και ο πρόεδρος της, όντας τιμωρημένος, κρύβεται, δεν παραιτείτε και έτσι θέτει σε κίνδυνο έκπτωσης την εκλεγμένη διοίκηση του μιας και καταπατούνται καταστατικές διατάξεις .

Για την Παρασκευή (29 /12),είχε οριστεί Δ.Σ, μετά από δυο αιτήσεις για σύγκλησης του από τα μέλη Γιώργο Λαγούδη και Αριστέας Ρομπόλα. Τελικά όμως  αυτό δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρχε απαρτία επιμηκύνοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι. Ήταν παρόντα τα 7 από τα 15 μέλη του Δ.Σ καθώς απουσίαζαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μ. Χουλιάρας, ο Γεν. Γραμματέας Α. Λαυράνος, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος Β. Νικολέτας, ο Ειδ. Γραμματέας Δ. Αντωνόπουλος, ο αναπληρωτής ταμίας Κ. Καπλανίδης και τα μέλη Καταρέλος και Παπαχαραλάμπους. Φυσικά και ο τιμωρημένος πρόεδρος που δεν έχει δικαίωμα να παρίσταται εκεί. Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των μελών του Δ.Σ ότι έγινε και τηλέφωνο προς τον κ. Χουλιάρα από μέλος του συμβουλίου και του είπε : << Καλά που είστε , δεν έχουμε συμβούλιο σήμερα τι μας κουβαλήσατε εδώ βραδιάτικα 70 χρονών ανθρώπους!!!!>>

Η ουσία είναι πλέον ότι η παρελκυστική πολιτική που ασκεί εδώ και δυο μήνες ο τιμωρημένος πρόεδρος κ Παπαχρήστος μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη και καταστροφική για την ΕΠΣΑ καθώς παραμένει εγκλωβισμένη εξαιτίας της μη παραίτησης του .

Μετά το φιάσκο της ματαίωσης του Δ.Σ. ο Γιώργος Λαγούδης και η Αριστέα Ρόμπολα με κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

<< Κατανοούμε το σημαντικό πρόβλημα που έχει ο τιμωρημένος κ. Παπαχρήστος μετά την ποινή που του έχει επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας ( 3μηνη απαγόρευση συμμετοχής ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ) . Αυτό όμως, όσο σοβαρό και αν είναι, δεν μπορεί να αποτελεί την αιτία ώστε να έχουμε μια ακέφαλη διοίκηση στο ποδόσφαιρο μας. Το τελευταίο Δ.Σ της Ένωσης έγινε στις 25 Οκτωβρίου. Έχουν περάσει από τότε πάνω από 2 μήνες και παρά τις αιτήσεις μας ούτε σήμερα πραγματοποιήθηκε. Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ομολογία καταδίκης και προσπάθεια ώστε να κερδηθεί χρόνος.

Ο κ. Παπαχρήστος εδώ και ένα μήνα παραμένει στην θέση του παραβιάζοντας δικαστική απόφαση σε βάρος του.

Τι φοβάται και γιατί κρύβεται ο κ. Παπαχρήστος; Ποιος συγκάλεσε το σημερινό Δ.Σ; Ο τιμωρημένος κ. Παπαχρήστος ή ο κ. Χουλιάρας που απουσίαζε; Εμείς δεν αναγνωρίζουμε καμία διοικητική και οικονομική πράξη της ΕΠΣΑ από τις 27 Νοεμβρίου και μετά καθώς δεν τηρείται σύμφωνα με το καταστατικό η λειτουργία του Δ.Σ .

Τις επόμενες μέρες θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προς στα αρμόδια Διοικητικά – Πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου καθώς και της Ελληνικής Πολιτείας ώστε να είναι διαλευκανθεί πλήρως η ομιχλώδης αυτή κατάσταση. Εφιστούμε την προσοχή στον Α΄ αντιπρόεδρο , τον γεν. γραμματέα, στον ταμία και τα υπόλοιπα μελή της διοίκησης για όλα τα παραπάνω αναφερόμενα.

Ρωτάμε επίσης τον πρόεδρε της ΕΠΟ. κ Γραμμένο από τις 27 Νοεμβρίου που ισχύει η τιμωρία του κ. Παπαχρήστου , αυτός συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ομοσπονδίας και τις επιτροπές της;

Κύριε Παπαχρήστου μιλήστε επιτέλους , μην κρύβεστε άλλο από τα όργανα του ποδόσφαιρου μας και των σωματείων της Αιτ/νιας τι ακριβώς συμβαίνει με εσάς, ή παραιτηθείτε προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διατάξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως αφήνουμε στην κρίση των σωματείων της Αιτ/νιας όλα αυτά που συμβαίνουν και αμαυρώνουν την ιστορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου.>>