Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου της Super League , οι εντός έδρας αγώνες με Ξάνθη και Λεβαδειακό θεωρούνται σαν τα 2 από τα 10  πιο “άδικα” παιχνίδια της σεζόν . Στα γραφήματα του κάθε αγώνα θα δείτε τα xGoals κάθε ομάδας, δηλαδή τα γκολ που θα “έπρεπε” να έχει πετύχει με βάση τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Οι κύκλοι υποδηλώνουν τις τελικές και το μέγεθος τους “καθρεφτίζει” το πόσο καλή ήταν κάθε ευκαιρία.

Η ατάκα των σχολιαστών κάνει λόγο για τον άγραφο νόμο, για την ομάδα που χάνει ευκαιρίες και τελικά δέχεται γκολ.  Όπως και αν το πει κανείς, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από αγώνες με αποτελέσματα που έχουμε μάθει να λέμε “άδικα”……

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1

Έβδομη αγωνιστική και ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι βομβαρδίζουν τον αντίπαλο, όχι μόνο με μακρινά σουτ, αλλά και εντός περιοχής, φάτσα με την εστία. Ο Λεβαδειακός σκοράρει στη μία και μοναδική ευκαιρία του, ο Παναιτωλικός δεν βρίσκει δίχτυα παρότι φτάνει τα 2.23 xGoals και το ματς λήγει 0-1. Ο Πλατανιάς με την Κέρκυρα τουλάχιστον πήρε έναν πόντο, ο Παναιτωλικός δεν πήρε τίποτα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-3

Δέκατη αγωνιστική και ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Ξάνθη. Το τελικό σκορ λέει πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι, αλλά στην πραγματικότητα  η Ξάνθη έχει μια εκπληκτική αποτελεσματικότητα και βρίσκει τρία γκολ με μόλις 0.81 xGoals. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλύτερες ευκαιρίες, φτάνει τα 1.88 xGoals, αλλά βρίσκει μόνο ένα τέρμα και χάνει 1-3.

http://www.sport24.gr