Με τέτοιες νίκες, θα πάει καλύτερα!!!!  Ως διπλό σωτηρίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που πήρε το απόγευμα της Κυριακής (14/1) ο Παναιτωλικός, ο οποίος πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι υποχρεώνοντας τον Ατρόμητο στην πρώτη εντός έδρας ήττα του για φέτος.

Οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο τους και ξεκόλλησαν έτσι από τις τελευταίες θέσεις με αυτό το τρίποντο. Παρεμπιπτόντως, ο «Κολοσσός» αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό στο Περιστέρι, όταν και τότε ο Παναιτωλικός είχε κερδίσει τον Ατρόμητο.

Αρκετά καλά μπήκε από την αρχή ο Παναιτωλικός στέλνοντας από νωρίς το μήνυμα στον Ατρόμητο πως το έργο του θα είναι δύσκολο. Δεν άλλαξε πολλά ούτε σε πρόσωπα ούτε σε σχηματισμό ο Δέλλας, αλλά φαινόταν πως η ψυχολογία των παικτών του έχει διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο.

Οι Αγρινιώτες έκλειναν σωστά τους χώρους, είχαν γρήγορους παίκτες από τη μέση και μπροστά για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και έδειχναν πιο απειλητικοί. Δημιουργούσαν σε κάποεις περιπτώσεις τις προϋποθέσεις και τους έλειπε απλώς η καλή τελική επιλογή για να φτιάξουν και ευκαιρία.

Ο Ατρόμητος ήταν μακριά από τον εαυτό του με τον Ουάρντα να ην παίρνει πάνω του προσπάθειες, όπως συνήθως, και τον Βασιλακάκη να είναι επίσης καλά κλεισμένος. Η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στον Ντάουντα και κάπως έτσι το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν ελάχιστες τελικές.

Το μόνο που κατάφερε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος ήταν να κάνει δύο σουτ και αυτά εκτός περιοχής, αφού δεν ήταν εύκολο να μπει σε αυτή. Κόρνερ κέρδισε, αλλά δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί έστω και αν φέτος είναι από τα δυνατά του σημεία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους έγινε το 0-1 και τα δεδομένα άλλαξαν αισθητά. Ο Ρόσα στο 48′ με εξαιρετικό σουτ έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ του Τσοκάνη στον Ντιγκινί. Δεν το έδωσε ο Αρετόπουλος, οι Περιστεριώτες δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται και το πλήρωσαν.

Αυτομάτως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έκλεισαν στα καρέ του τον Παναιτωλικό. Απείλησαν αρχικά με τον Ουάρντα στο 53′ και ένα λεπτό μετά κέρδισαν πέναλτι. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κυριακίδης τον νίκησε διαλύοντας έτσι και την ψυχολογία των παικτών του Κάναντι.

Ήταν εμφανές πως μετά το χαμένο πέναλτι και για περίπου ένα δεκάλεπτο ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να αντιδράσεικαι δεν έκανε καν κάποια τελική. Πιο επικίνδυνος ήταν στις αντεπιθέσεις ο Παναιτωλικός, ο οποίος είχε στο 76′ και μία καλή στιγμή με τον Τσοκάνη. Όλα τα λεφτά, βέβαια, ο Ρόσα, ο οποίος δημιουργούσε αρκετά προβλήματα.

Προς το φινάλε οι «κυανόλευκοι» πίεσαν όσο μπορούσαν. Μην έχοντας επιλογές στον πάγκο ο Κάναντι πήγε σε αλχημείες βάζοντας Σάκιτς και Καρασαλίδη και δεν κατάφερε κάτι με αυτό τον τρόπο με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να γνωρίσει εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί του οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Βλάσσης (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ο Σωτηριάδης (Λασιθίου).

Κίτρινες: 9′ Ρισβάνης, 60′ Μπουσούλατζιτς – 52′ Ροντρίγκες, 70′ Μοράρ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης (88′ Καρασαλίδης), Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (86′ Σάκιτς), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (66′ Ουάρντα), Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ( Τραιανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (88′ Χαντάκιας), Ντίας (85′ Κλέσιο), Ρόσα (93′ Γιαννιώτης), Μοράρ.

http://www.a-sports.gr/