Με τον πλέον επίσημο τρόπο ,  απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ , ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Παπαχρήστος τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για χρονικό διάστημα δυο μηνών , όπως επίσης και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Αναλυτικά η επίσημη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας:

  Στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Αναφορικά με την έφεση του ποδοσφαιρικού σωματείου «Α.Φ.Σ. Π.Α.Ο. Αγρινίου»: Απέρριψε την έφεση ως απαράδεκτη.
Αναφορικά με την έφεση του Παναγιώτη Παπαχρήστου του Ιωάννη: Δέχθηκε τυπικά και εν  
μέρει κατ’ ουσία την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη υπ’ αριθ. 16/21-11-2017 απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Επέβαλε στον Παναγιώτη Παπαχρήστου του Ιωάννη, κάτοικο Μεσολογγίου, Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας: (α) πρόστιμο ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ και (β) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιασδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) μήνες. Απέρριψε το αίτημα περί αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής.

Η τιμωρία έχει να κάνει με  την οικονομική διαχείριση  της Ένωσης  από τον κ. Παπαχρήστου.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣΑ Γιώργος Λαγούδης τόνισε:

<<  Η σημερινή απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας καταδεικνύει με κάθε επισημότητα την παραβατικότητα του κ. Παπαχρήστου. Είναι ο μοναδικός Πρόεδρος  στην μακρόχρονη ιστορία της Ένωσης που τιμωρείται  από το ανώτερο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ δεχόμενο την καταγγελία σωματείων μας.

Ο κ. Παπαχρήστος αφού χρησιμοποίησε τα σωματεία για την αναρρίχηση του στο ποδόσφαιρο για  τις προσωπικές του φιλοδοξίες  το μόνο που κατάφερε ήταν σήμερα να παραμένει στο ποδόσφαιρο  χωρίς να έχει την ευθιξία να έχει αποχωρήσει τόσο από την Ένωση, όσο και από την Ομοσπονδία.

Εμείς μαζί με τα σωματεία του νομού μας θα τον οδηγήσουμε στην έξοδο του από το Αιτ/κο ποδόσφαιρο. Αναρωτιόμαστε όμως , ο κ. Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ πως θα συνεχίσει να τον έχει συνεργάτη του στην Ε.Ε. και πρόεδρο στην επιτροπή των Εθνικών μας Ομάδων; Τον τιμά η παρουσία του ; >>