Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ένα ακόμα μελανό σημείο προστέθηκε στα τόσα προηγούμενα αναδεικνύοντας την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε στον αγώνα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018 στο γήπεδο Καραπαππά μεταξύ της ομάδας μας και του Αμβρακικού Λουτρού. Σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο αγωνιστικός χώρος. Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή ενός αγώνα ποδοσφαίρου, κάτι που είδαν όλοι εκτός από το διαιτητή της αναμέτρησης κ. Προβίδα, ο οποίος αποφάσισε κόντρα στη λογική να ξεκινήσει το παιχνίδι. Υπήρξε δε η διαβεβαίωση στους αρχηγούς και των δύο ομάδων πως αν στα πρώτα λεπτά επιβαρυνθεί επιπλέον ο αγωνιστικός χώρος το παιχνίδι θα διακοπεί.

Στο πρώτο σκέλος ο διαιτητής επιβεβαιώθηκε, καθώς η ακόμα πιο έντονη βροχόπτωση δεν επέτρεπε τη συνέχιση του αγώνα, όμως δεν τήρησε τα λεγόμενά του. Πόσο ικανοποιημένος νιώθει αλήθεια ο συγκεκριμένος διαιτητής για το θέαμα που προσέφερε στον κόσμο και για την ταλαιπωρία που υπέβαλλε τους παίκτες; Πόσο ικανοποιημένος νιώθει ακόμα που ένας ποδοσφαιριστής εξαιτίας του ακατάλληλου γηπέδου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο έχοντας κολλήσει στο βούρκο και χτυπώντας σοβαρά στο γόνατο; Την ίδια ημέρα αναβλήθηκαν αρκετές αναμετρήσεις ακόμα και σε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις των διαιτητών ως προς τη διεξαγωγή των αγώνων.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι η Φλόγα έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα πολλούς υποστηρικτές, κάποιοι μάλιστα τόσο ένθερμοι που σε κάθε παιχνίδι μας είναι παρόντες όχι μόνο στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αλήθεια ο κ. Νικολέτας γιατί δεν περιορίζεται μόνο στη θέση του στην Ένωση και στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών. Μήπως έχει ξεκινήσει και ιδιαίτερα μαθήματα στους διαιτητές και στα παιχνίδια μας; Η ομάδα μας προσπαθεί συνεχώς να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και γι’ αυτό δε βγάζει καμία ανακοίνωση εδώ και μία διετία. Παρότι στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά που μας έδιναν το δικαίωμα να διαμαρτυρυθούμε.

Κάθε Παρασκευή μπαίνουμε να κοιτάξουμε τους ορισμούς διαιτητών. Αυτό δεν το κάνουμε όταν αγωνιζόμαστε με αντίπαλο το Ναυπακτιακό Αστέρα, σωματείο που σεβόμαστε για την ιστορία του, προσφέροντας ωραίες αναμετρήσεις. Ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι γιατί γνωρίζουμε πως διαιτητής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι ο κ. Ματσούκας. Την επόμενη φορά δεσμευόμαστε να του δώσουμε ενδεκάδα με λιγότερους παίκτες (του προτείνουμε να μας πει ο ίδιος πόσους θέλει), για να μην τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση να αποβάλλει κάποιον παίκτη μας, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι παραβάσεις είναι υπέρ μας, όπως καταφανέστατο πέναλτι υπέρ μας στον πρώτο γύρο. Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε για την επιλεκτική ακοή του συγκεκριμένου, καθώς μόνο μία φορά άκουσε ποδοσφαιριστή σε ντέρμπι να έχει λεκτική αντιπαράθεση με αντίπαλό του. Μάλλον οι αντίπαλοί μας μιλάνε στον πληθυντικό πάνω στην ένταση του αγώνα.

Εμείς σαν ομάδα ζητάμε να μην ξανασφυρίξει ο κ. Προβίδας κανένα παιχνίδι όχι μόνο της ομάδας μας, καθώς τον θεωρούμε επικίνδυνο όχι για να σφυρίζει απλά, αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, όπως αποδείχθηκε καθώς και την τιμωρία του κ. Ματσούκα, για τη σφαγιαστική διαιτησία εις βάρος μας. Ζητάμε επίσης να μη μπαινοβγαίνουν στα αποδυτήρια των διαιτητών σε αγώνα μας, μέλη της Ε.Π.Σ. τα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα βάσει των ορισμών που υπάρχουν στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Το πραγματικά αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους στην αναμέτρηση με τον Όμηρο Νεοχωρίου, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας άφησε τον κ. Χουλιάρα να περάσει στο χώρο των διαιτητών, απαγορεύοντας για αρκετή ώρα την είσοδο στον Αντιπρόεδρο της ομάδας μας κ. Νικόλαο Χολέβα, που ήθελε να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ομάδα μας, το δίκιο των παικτών μας και δεν έχουμε καμία διάθεση να ανεχτούμε πλέον κάποιοι να παίζουν με τον ιδρώτα τους.

Κανένα άλλο “ανθρώπινο” λάθος δε θα επιτρέψουμε εις βάρος της ομάδας μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους την προσπάθεια ώστε να σας βγάλουμε έξω από τους υπολογισμούς που είχατε κάνει στην αρχή της χρονιάς και πλέον με απροκάλυπτο τρόπο το δείχνετε εμπράκτως.

Με τιμή Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ