Σαν προπονητής,  όσοι τον γνωρίζουν συμφωνούν, ότι είναι ένας άνθρωπος εκπρόσωπος της ηθικής, εργατικός τελειομανής και με πάθος για την προπονητική. Οι στόχοι που βάζει  είναι πάντα υψηλού επιπέδου και δεν του αρέσει να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο.

Ο λόγος για τον προπονητή των «πρωταθλητών» Θόδωρο Μουχάνη που εδώ και λίγες ημέρες καμαρώνει την ομάδα που ο ίδιος «έκτισε» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Β΄ κατηγορία, και φυσικά πανηγυρίζει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΟ Ρηγανά στην κατηγορία «των μεγάλων» στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.

Ο Θόδωρος Μουχάνης δέχθηκε με προθυμία να μιλήσει στο Agriniogoal.gr για το πως δημιούργησε μέσα σε διάστημα 2,5 χρόνων την ομάδα του ΑΟ Ρηγανά και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ κατηγορία. Επίσης μας αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει και στην νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας…..καθώς και άλλα σημαντικά πράγματα για την ομάδα του!

1

Αναλυτικά :

Για την δυσκολία του πρωταθλήματος ;

Σίγουρα υπήρχε ανταγωνισμός μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η Δόξα Καινουρίου ήταν μια πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνισθεί στην Α΄κατηγορία, καθώς η ΑΕ Α. Δημητρίου και ο ΠΑΟ Αγρινίου, ήταν υπολογίσιμες ομάδες με δυνατά ρόστερ και εμπειρία στην κατηγορία.

18 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα ;

Πολύ σωστά. Ο ΑΟ Ρηγανά πέτυχε 18 νίκες σε 22 παιχνίδια , και αυτό σημαίνει ότι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μπήκαν οι βάσεις για την  πορεία πρωταθλητισμού. Μοναδική ήττα από τον ΠΑΟ Αγρινίου στον πρώτο γύρο….

Η εντυπωσιακή πορεία αυτής της Ομάδας, με τα καλύτερα στατιστικά, είναι κάποια από τα στοιχεία που πιστοποιούν και επιβεβαιώνουν την αξία του ΑΟ Ρηγανά

Που οφείλεται η επιτυχία σας;

Η επιτυχία οφείλεται ότι όλοι στην ομάδα που είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα. Υπήρχε μεγάλη βοήθεια από την διοίκηση του συλλόγου σε όλους τους τομείς, και αυτό μας έκανε  να έχουμε συνοχή και  μια σταθερή πορεία όλη τη χρόνια. Επίσης από την «πρώτη»  τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα, υπήρξε συμμετοχή από όλους τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις της ομάδας , με συνεχής βελτίωση σε όλους τους τομής, με όρεξη διάθεση και μεράκι για τους αγώνες

Για τον συνδυασμό έμπειρων με «νεαρών» ποδοσφαιριστών ;

Προσπάθησα να δημιουργήσω νια ομάδα με  συνδυασμό, έμπειρων ποδοσφαιριστών (Καρύμπας, Σπυρόπουλος), και νεαρών  ελπιδοφόρων (Μουχάνης, Στεργίου, Καραχάλιος)ιδιαίτερα, ταλαντούχων, και νομίζω ότι τα κατάφερα.

Ήταν εξ αρχής στόχος η άνοδος ή προέκυψε στην πορεία ;

Ο στόχος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν να κάνει ο ΑΟ Ρηγανά μια καλύτερη πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι υπήρξε η διάθεση, η δύναμη και το πάθος, το οποίο μας κράτησε «ζωντανούς» όλη την χρονιά, ώστε το τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο.

Για την συνέχεια των προπονήσεων ;

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στον ΑΟ Ρηγανά. Θα υπάρxουν και φιλικά παιχνίδια με στόχο να μην έχει αγωνιστική απραξία μέχρι τον Αύγουστο…

΄Αρα θα είσαι και την επόμενη σεζόν ο προπονητής της ομάδας ;!!!

Πιστεύω ότι θα παραμείνω στην ομάδα. Είναι κάτι το οποίο θέλω. Θα υπάρξει συζήτηση με την διοίκηση της ομάδας και νομίζω ότι θα οδηγήσω τον ΑΟ Ρηγανά στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας…

Φιλοδοξίες για την νέα χρονιά ;

Στόχος να γίνει ο ΑΟ Ρηγανάς ανταγωνιστικός , να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, να συνεχίσουμε ότι χτίσαμε με μεράκι και πολύ κόπο φέτος και να γίνει προσπάθεια να προωθηθούν από την ακαδημία του συλλόγου νέοι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε  στον ΑΟ Ρηγανά υπάρχει ακαδημία ποδοσφαίρου με καθημερινές προπονήσεις.

Τα συναισθήματά του προπονητή  ;

Αισθάνομαι περήφανος που οδήγησα τον ΑΟ Ρηγανά για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α΄κατηγορία. Χαρά, ικανοποίηση για το μεγάλο βήμα που έγινε, και ελπίζω στην ανάλογη συνέχεια…

Και κάτι για το τέλος ;

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας που βρίσκονταν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, και βοήθησαν με την παρουσία τους στην άνοδο. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην δυνατή έδρα του ΑΟ Ρηγανά(δυο χρόνια δίχως ήττα), και με την δύναμη της έδρας ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του συλλόγου, στους ποδοσφαιριστές και σε όσους βοήθησαν τον σύλλογο. Συγχαρητήρια είμαστε πρωταθλητές!!!

DSC01101