1

Με γκολ του Μπαλάφα στο 57΄ο Απόλλων Δοκιμίου νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή Αστακού και παρέμεινε στην Α΄ κατηγορία…..

Ο Απόλλων Δοκιμίου μετά από μια χρονιά γεμάτη άγχος, κατάφερε να σώσει την «παρτίδα» μια αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος, νικώντας στο ματς της χρονιάς τον Ηρακλή Αστακού με 1-0, παραμένοντας στην Α΄κατηγορία, χωρίς την διαδικασία των μπαράζ.

Ήταν ένα οριακό παιχνίδι ανάμεσα και τις δυο ομάδες που είχαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ο Απόλλων Δοκιμίου εμφανίστηκε την Κυριακή το απόγευμα στοπ γήπεδό του αποφασισμένος να πάρει το «τρίποντο» που θα σήμαινε την παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έδειξαν σε κάποια σημεία του αγώνα αγχωμένοι, ωστόσο κατάφεραν να το ξεπεράσουν, κυρίως στο Β΄ ημίχρονο και να πετύχουν την μεγάλη και σημαντική νίκη.

Από την άλλη μεριά΄ ο Ηρακλής Αστακού ήρθε στο Δοκίμι με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησε να περιορίσει τους γηπεδούχους και στην συνέχεια με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ. Εντούτοις δεν κατάφερε να δημιουργήσει ικανές ευκαιρίες για παραβίαση της αντίπαλής εστίας. Πλέον θα αναζητήσει την παραμονή στην κατηγορία σε αγώνα μπαράζ με τον Αμβρακικό Λουτρού.

Όσο αφορά τον Απόλλωνα μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο στην επανάληψη ανέβασε στροφές πέτυχε το γκολ στο 57΄με δυνατό σουτ του Μπαλάφα, δημιούργησε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ κυρίως με τον Ξευγένη, και στο τέλος πανηγύρισε την παραμονή στην κατηγορία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσοπλάκος με βοηθό τον Γαλανόπουλο και τον Βαλλιάνο

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Απόλλων Δοκιμίου (Γιάννης Μακρής)

Θεοδωρακόπουλος, Τσακανίκας Ι., Γρηγοράκης(52’ Α. Αθανασίου), Μυλωνάς, Κοκώνης, Δαλαγιώργος, Ξευγένης(84΄Μπούρος), Μπαλάφας, Καμμένος(71΄Ν. Τσακανίκας), Κορομηλάς, Δημητρέλης(60΄Ζώγας)

Ηρακλής Αστακού ( Μάκης Μπότσιος)

Κατερινόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Λιβάνης Π, Μπιτσικώκος, Ταφάνι, Παχής, Κόλλιας, Μπουμπούλης, Κοτρότσος Γ., Κοτρότσος Θ., Τασούλης(59΄Κατσιγιάννης)