Από την περίοδο που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται τα play off(επί εποχής του αείμνηστου Θ. Πασσιόπουλου) ήταν πάντα το ρεζουμέ του πρωταθλήματος. Οι φίλοι του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος κατακλύζουν τα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από τις οποίες ανακηρύσσεται ο πρωταθλητής και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες ο προβιβασμός του στη μεγαλύτερη κατηγορία, όπως θα συμβεί τη φετινή περίοδο.

Στο προηγούμενο άρθρο του Ιανουαρίου, που γράφτηκε πριν την έναρξη του Β Γύρου, σας είχαμε επισημάνει ότι 5 ομάδες θα διεκδικήσουν  την είσοδό τους την πρώτη τετράδα: Φλόγα, Ναυπακτιακός, ΑΕΜ, Όμηρος και Τρίκαρδος Κατοχής. Πράγματι έτσι έγινε με την ομάδα της Φλόγας να χάνει τελικά το τραίνο των  play off.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο Ναυπακτακός είχε ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με την  Φλόγα έχοντας 33 βαθμούς.  Η ομάδα της Ναυπάκτου, ωστόσο πραγματοποίησε αρκετές ποιοτικές μετεγγραφές με πιο σημαντικές του Σαμπανέι, Μικελάτου, Αγγελόπουλου και Μελετίδη. Ένας παλιός γνώριμος  την 27η αγωνιστική, ο Δ Σκούνας, αντικατέστησε τον Ν Μιμιγιάννη που κανείς δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει αποτυχημένο καθώς είχε την ομάδα  στην πρώτη θέση και με διαφορά 4 βαθμών από την δεύτερη Φλόγα.  Ο Ναυπακτιακός με μόλις τρεις ισοπαλίες στον δεύτερο γύρο έδειξε ότι όχι μόνο δύσκολα θα έχανε την πρώτη θέση αλλά θα αποκτούσε έστω και  μια μικρή διαφορά βαθμών από τις υπόλοιπες ομάδες στη διαδικασία των play off.  Αυτή η μικρή διαφορά και το γεγονός ότι διαθέτει μια πληρέστερη ενδεκάδα και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις ίσως να τον καθιστούν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ναυπακτιακός

Η ΑΕΜ ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με τον Όμηρο και με την έλευση του Χ Ζαρκαβέλη έδειξε ότι η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο.  Ουσιαστικά έγινε επαναπρόσληψη καθώς ο εν λόγω τεχνικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα και αντικαταστάθηκε την 4η αγωνιστική από τον Γ Πετσίνη,  ενώ  για δύο αγωνιστικές  πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΜ και ο Β Ξανθόπουλος. Ο Χ Ζαρκαβέλης οδήγησε την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου στον οποίο έχασε δύσκολα στην παράταση από τον Αμφίλοχο 1-0. Επίσης από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του που έγινε στα έξι τελευταία παιχνίδια η ομάδα είχε ισάριθμες νίκες. Η κούραση ή ακόμη τραυματισμοί παιχτών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο  στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν και ίσως είναι σημαντικό μειονέκτημα έναντι του Ναυπακτιακού και του Όμηρου. Επίσης το πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα θα είναι υψίστης σημασίας και μόνο με νίκη θα έχει περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο.

ΑΕΜ 1

Ο Όμηρος αποτελεί ένα γρίφο γιατί δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα με την απόδοσή του. Ο πατρινός τεχνικός Χ Καραπίτσος διαδέχτηκε την 12η αγωνιστική τον Β Ξανθόπουλο και μπορεί η ομάδα να μην ηττήθηκε, ωστόσο είχε 4 ισοπαλίες και μόλις την 22η αγωνιστική κατάφερε να μπει στην τετράδα και να παραμείνει σ’ αυτή έως τη λήξη του πρωταθλήματος.  Οι προσθήκες του Γκάτση και Μπουλούμπαση ήταν σημαντικές καθώς ο μεν πρώτος σε διάστημα 14 αγώνων σημείωσε 13 γκολ ο δε δεύτερος 6 τέρματα. Ο Όμηρος έχει ένα πλεονέκτημα που αν το αξιοποιήσει θα έχει σοβαρές πιθανότητες να βγει πρώτος.  Το πλεονέκτημα είναι ότι θα παίξει στην έδρα του 4 παιχνίδια από τα έξι καθώς έχει κοινή έδρα με τον Τρίκαρδο Κατοχής.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Ο νεοφώτιστος Τρίκαρδος Κατοχής είναι η ομάδα που θα έχει το λιγότερο άγχος καθώς η είσοδός του στην πρώτη τετράδα αποτελεί και μόνο άθλος για αυτήν. Οι προσδοκίες του υλοποιήθηκαν και μάλλον θα παίξει περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο παρά πρωταγωνιστικό. Βέβαια έχει κι αυτός το πλεονέκτημα ότι παίξει στην έδρα του 4 παιχνίδια ωστόσο το μικρό ρόστερ του και χωρίς βάθος πάγκου δεν του αφήνει πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο.

Κατοχή

Όσον αφορά τα play out ο Ηρακλής Αστακού έχει ένα μικρό προβάδισμα όχι μόνο γιατί έχει το πλεονέκτημα έδρας αλλά και γιατί παρουσίασε μια καλύτερη εικόνα από αυτή του Αμβρακικού Λουτρού στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Ηρακλής έχει μια νίκη και μια ισοπαλία.

Πριν την έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον Πλανήτη, το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχει το…ορεκτικό  των  play off της Α ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ναύπακτος, Μεσολόγγι και Νεοχώρι θα έχουν την τιμητική τους. Ελπίζουμε ο πρωταθλητής να αναδειχθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να απολαύσουν τους αγώνες. Το μόνο βέβαιο θα είναι ότι την ερχόμενη σεζόν στην  Γ Εθνική   θα αγωνίζονται δύο ομάδες από το Νομό μας μετά από αρκετά χρόνια.