Τη Δευτέρα (7/5) θα ξεκινήσει το Final-4 του πρωταθλήματος Κ17, που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο από τις 7 έως τις 9 Μαΐου. Η αυλαία θα ανοίξει στις 5:00 μ.μ. με την αναμέτρηση Ξάνθη-Ολυμπιακός και τρεις ώρες αργότερα, στις 8:00 μ.μ. θα ξεκινήσει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Οι δυο ομάδες που θα πάρουν τη νίκη στους δύο ημιτελικούς της Δευτέρας, θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό της Τετάρτης 9/5 που θα διεξαχθεί στις 19:00. Και τα τρία ματς θα διεξαχθούν στην έδρα του Παναιτωλικού

 

Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Νovasports Super League Κ17. Δείτε επίσης, τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2017-2018, καθώς και αναλυτικά στοιχεία (ομαδικά και ατομικά στατιστικά, συμμετοχές και τέρματα) των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Novasports Super League  Κ17, η οποία θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού, στις 7 και 9 Μαΐου.

Αναλυτικά:

 

Ξάνθη

H Ξάνθη τερμάτισε στην 1η θέση του Β’ Ομίλου με 58 βαθμούς σε 24 αγώνες και απολογισμό 19 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Σημείωσε 61 γκολ και δέχθηκε 15, συμμετέχει για 5η φορά στην ιστορία της στην τελική φάση και έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Novasports Super League Κ17 τη σεζόν 2013-14.

 

Κώστας Μπεδρελής (Προπονητής)

«Είμαι υποχρεωμένος να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο που είχαμε θέσει αρχικά, τη συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση και μάλιστα σαν πρώτοι στον Βόρειο Όμιλο! Πιστεύω ότι η πρόκριση μας, ήταν δίκαια αφού αποδώσαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο!

Η πρόκρισή μας είναι η πέμπτη τα τελευταία έξι χρόνια και αυτό αποδεικνύει  τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Ξάνθη.

Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να συμμετάσχουμε στην τελική φάση και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για ακόμη μεγαλύτερη διάκριση!

Εύχομαι καλή διοργάνωση στη Super League και καλούς αγώνες και στις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν!»

 

Κώστας Θυμιάνης  (Αρχηγός)

«Νοιώθω πολύ χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας. Φέτος προκριθήκαμε πρώτοι στον όμιλό μας με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου αλλά και τους προπονητές για την προσπάθεια που καταβάλαμε και ελπίζω και για ανάλογη προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία και στην τελική φάση!!!»

 

Ολυμπιακός

Ο περσινός κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός, τερμάτισε στην 2η θέση του Α’ Ομίλου με 58 βαθμούς σε 24 αγώνες και απολογισμό 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Σημείωσε 58 γκολ και δέχθηκε 9 και είναι η μοναδική ομάδα που έχει να λάβει μέρος σε όλες τις Τελικές Φάσεις του πρωταθλήματος Novasports Super League K17.

 

Αναστάσιος Θέος (Προπονητής)

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός είναι για 10η συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση του πρωταθλήματος Super League K17. Αυτό όμως είναι ιστορία και στο Αγρίνιο καλούμαστε να την ξεχάσουμε και να παίξουμε για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο με την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος και απαιτητικός σύλλογος και στόχος του πάντα είναι η κορυφή.

Μέσα στη χρονιά δουλέψαμε πολύ και φτάσαμε στο Αγρίνιο για να δείξουμε την δουλειά μας και την ποιότητα μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες που θα είναι στην τελική φάση και ξέρουμε πολύ καλά πως για να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο θα πρέπει να κερδίσουμε στον ημιτελικό.

Στην τελική φάση δεν υπάρχει φαβορί. Θα μετρήσει η ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών αλλά και η προσέγγιση του αγώνα στο σύνολο της από κάθε ομάδα. Η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά. Ευχόμαστε να διεξαχθούν ωραίοι αγώνες και να κερδίσει το ποδόσφαιρο γιατί αυτή η φουρνιά παικτών είναι τεράστια παρακαταθήκη της Ελλάδος στο άθλημα».

 

Γεώργιος Φέκκας (Αρχηγός)

«Η πορεία αυτή της ομάδας φτάνει στο τέλος της στο Αγρίνιο. Μέσα στη χρονιά μάθαμε πολλά νέα πράγματα και σίγουρα βελτιωθήκαμε ως παίκτες. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και τώρα θα κληθούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολα τα παιχνίδια στην τελική φάση, θα κριθούν στις λεπτομέρειες, και συνήθως την κούπα κατακτά αυτός που μέσα στο γήπεδο δείχνει ότι την θέλει περισσότερο. Εμείς καλούμαστε να παίξουμε με πάθος και να βγάλουμε στο παιχνίδι μας την ποιότητα μας αλλά και το πνεύμα του πρωταθλητή που είναι συνδεδεμένο με τον σύλλογο μας».

 

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 1η θέση του Α’ Ομίλου με 59 βαθμούς σε 24 αγώνες με 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Σημείωσε 51 γκολ και δέχθηκε 16, θα λάβει μέρος για 4η φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του πρωταθλήματος Novasports Super League K17 και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής K18 (το αντίστοιχο πρωτάθλημα) τη σεζόν 2008-2009.

 

Σωτήρης  Συλαϊδόπουλος (Προπονητής)

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση, ευελπιστώ να γίνουν ωραία παιχνίδια και η όλη διοργάνωση να είναι μια γιορτή για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και περισσότερο από όλους για τα παιδιά που θα αγωνιστούν .

Όσον αφορά την ομάδα μας είμαστε χαρούμενοι που υλοποιήσαμε ένα από τους πρωταρχικούς μας στόχους που ήταν η είσοδος στην τελική φάση και είμαστε παρά πολύ  ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα του «ταξιδιού» μιας ολόκληρης  χρονιάς  στην εκπαίδευση, βελτίωση και εξέλιξη  των  παιδιών.

Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή είτε αυτό αφορά προπόνηση είτε αγώνα και  σαν επιστέγασμα της συνολικής  προσπάθειας θα θέλαμε να κλείσουμε αυτήν την χρόνια με τον καλύτερο τρόπο».

 

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Αρχηγός):

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Η συμμετοχή στην τελική φάση ήταν ο πρωταρχικός στόχος και είμαστε χαρούμενοι που τον πετύχαμε. Τρώγοντας όμως έρχεται η όρεξη και τώρα στοχεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε για τον Παναθηναϊκό πάντα η μοναδική επιδίωξη είναι η κορυφή. Το οικογενειακό κλίμα όλης της ακαδημίας μας έφερε μετά από πολλά χρόνια στο σημείο να διεκδικούμε το τρόπαιο και ως μια γροθιά θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου…».

 

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 2η θέση του Β’ Ομίλου με 56 βαθμούς σε 24 αγώνες με 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Σημείωσε 65 γκολ και δέχθηκε 14, θα λάβει μέρος για 9η συνεχόμενη φορά στην τελική φάση και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα δύο φορές (2013, 2016).

 

Αλέξανδρος Αλεξιάδης (Προπονητής)

«Για άλλη μια χρονιά ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια διαδικασία εκπαίδευσης που δεν μπορεί παρά να έχει θετικό πρόσημο στο φινάλε των παιχνιδιών για όλους.

Αυτή η τελική φάση είναι ίσως το πιο ποιοτική και αμφίρροπη των τελευταίων χρόνων. Θα είμαστε εκεί, παρόντες, να ζήσουμε και να διεκδικήσουμε στιγμές ποδοσφαίρου».

 

Χρήστος Βουτσάς (Αρχηγός)

«Είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε σαν ποδοσφαιριστές τον σύλλογο του ΠΑΟΚ και στην  φετινή τελική φάση. Mετά από σκληρή δουλειά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε ποιοτικούς αντιπάλους, παίζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο, διεκδικώντας τα αποτελέσματα που επιθυμούμε».

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ17:

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή τελική φάση έχουν κατακτήσει τα οκτώ από τα συνολικά εννέα πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί. Η μοναδική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και δεν αγωνίζεται φέτος είναι ο Αρης (2012).

 

  • 2008 – 2009:       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 3-0

 

  • 2009 – 2010:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 2-1

 

  • 2010 – 2011:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-5

 

  • 2011 – 2012:       ΑΡΗΣ

Τελικός: ΑΡΗΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1-0

 

  • 2012 – 2013:       Π.Α.Ο.Κ.

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 0-1

 

  • 2013 – 2014:       SKODA ΞΑΝΘΗ

Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-1

 

  • 2014 – 2015:       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1-0

 

  • 2015– 2016:        Π.Α.Ο.Κ.

Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ  – Π.Α.Ο.Κ.: 1-2

 

  • 2016– 2017:        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.: 1-1  (Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-4 στα πέναλτι)

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

• Οι ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση είναι οι ακόλουθες (συμπεριλαμβανομένης και της φετινής):

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 10 συμμετοχές
Π.Α.Ο.Κ.: 9 συμμετοχές
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ: 5 συμμετοχές
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 4 συμμετοχές
ΑΡΗΣ: 2 συμμετοχές
ΗΡΑΚΛΗΣ: 2 συμμετοχές
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 2 συμμετοχές
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 2 συμμετοχές
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 1 συμμετοχή
Α.Ε.Λ. 1964: 1 συμμετοχή
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 1 συμμετοχή

 

Μικρά-Μικρά

-Ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει σε 7 από τους 9 έως τώρα Τελικούς του Κ17.

 

-Ο Ολυμπιακός  έχει αναδειχθεί τις περισσότερες φορές Πρωταθλητής (4 φορές).

 

-Ένας τελικός έχει φθάσει στη διαδικασία των πέναλτι.

 

-ΧΑΤ-ΤΡΙΚ σε τελική φάση, έχει γίνει μόνο μία φορά από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ΒΕΡΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, στον Ημιτελικό αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ, της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 στο Skoda Ξάνθη Arena.

 

-Κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος διεξήχθησαν 192 αγώνες (108 στον  Α΄όμιλο και 84 στον Β’), ενώ κάθε ομάδα πραγματοποίησε 24 αγώνες.

 

-Στον Α’ όμιλο επιτεύχθηκαν 279 τέρματα (Μ.Ο. 2,58 / αγώνα) ενώ στον Β΄ όμιλο επιτεύχθηκαν 249 τέρματα (Μ.Ο. 2,96 / αγώνα). Συνολικά επιτεύχθηκαν 528 τέρματα (Μ.Ο. 2,77/ αγώνα). Από αυτά, μόνο τα 22 ήταν με πέναλτι.

 

-Αγωνίστηκαν συνολικά 467 ποδοσφαιριστές με Μ.Ο. ηλικίας 16.61 έτη

 

-1ος σκόρερ στον Α’ όμιλο αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντής (Ολυμπιακός) με 14 τέρματα.

 

-1ος σκόρερ στομ Β’ όμιλο αναδείχθηκε ο Ιωάννης Φάκης (Ξάνθη) με 22 τέρματα.

 

  • ΧΑΤ-ΤΡΙΚ κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν πετύχει οι:
ΒΡΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Α.Ο.Κ. 26η αγων: Π.A.O.K.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: 5-2
ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 16η αγων: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 0-5
ΚΟΡΕΑΣ ΚΙΜΩΝ Π.Α.Ο.Κ. 15η αγων: Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Λ.: 3-0
ΜΠΟΥΡΝΤΕΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 14η αγων: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.: 0-4
ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Λ. 4η αγων: ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964-Α.Ε.Λ.: 1-4
ΣΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 21η αγων: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: 5-0
ΣΕΡΠΕΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2η αγων: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-5
ΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 12η αγων: Α.Ο. ΞΑΝΘΗ-Α.Ο.Κ: 8-0
ΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 24η  αγων: Α.Ο. ΞΑΝΘΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 3-2

-5 τέρματα σε έναν αγώνα έχει επιτύχει ο ΛΕΚΚΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  (28η αγων: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Α.Ο.Κ.: 6-2)

 

*Η είσοδος των φιλάθλων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ονομαστικών προσκλήσεων.