Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο νέος Αμφίλοχος και μέσα σε πολύ καλό κλίμα το όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε με μια πετυχημένη χρονιά καθώς μετά από πολλά χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τερματίζοντας στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εντυπωσιακές εμφανίσεις προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους με 15 νίκες 2 ισοπαλίες και 7 ήττες. έχοντας την καλύτερη επίθεση με 45 γκολ και με πρώτο σκόρερ του 3ου ομίλου τον Αποστόλη Τσούνη με 15 γκολ 5 στο Κύπελλο ερασιτεχνών και 2 στο Κύπελλο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Το όμορφο ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 με την προετοιμασία στο Δημοτικό Στάδιο Αμφιλοχίας και στις 13/8 έδωσε τον πρώτο του φιλικό αγώνα με τον Σκουφά Κομποτίου επικρατώντας με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Αμφιλοχίας. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα φιλικών προετοιμασίας:

23/8 Νέος Αμφίλοχος -Τηλυκρατης 1-2
6/9 Δόξα Κρανούλας Νέος Αμφίλοχος 1-3 και
24/9 Νέος Αμφίλοχος -Παληξουριακός 2-0.

Από τα φιλικά τεστ έδειχναν απο την αρχή ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ και η ομάδα έδειξε σε όλους τους τομείς είναι πανέτοιμη για το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ξεκίνησε με ήττα για τον Νέο Αμφίλοχο την 1η Οκτωβρίου στο Μακεδονικός Φούφας – Νέος Αμφίλοχος 2-1.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Α γύρου:
8/10 Νέος Αμφίλοχος -Λευκίμμη 1-2
15/10 Τηλυκράτης – Νέος Αμφίλοχος 0-3
18/10 Ερμής Αμυνταίου – Νέος Αμφίλοχος 1-0
29/10 Εθνικός Φιλιππιάδας- Νέος Αμφίλοχος 1-3
5/11 Νέος Αμφίλοχος – Καστοριά 4-1
12/11 Δόξα Κρανούλας – Νέος Αμφίλοχος 1-3
19/11 Νέος Αμφίλοχος- Θεσπρωτός 1-2
26/11 Νέος Αμφίλοχος ΑΕΠ Καραγιαννιων 3-0
2/12 Σκουφάς Κομποτίου -Νέος Αμφίλοχος 0-1
10/12 Νέος Αμφίλοχος-Αστέρας Παραποτάμου 2-1
17/12 Πανλευκάδιος – Νέος Αμφίλοχος 1-1

Β’ Γύρος.
7/1 Νέος Αμφίλοχος – Μακεδονικός Φούφας 0-1
14/1 Λευκίμμη -Νέος Αμφίλοχος 3-2
14/1 Νέος Αμφίλοχος -Τηλυκρατης 1-0
21/1 Νέος Αμφίλοχος- Ερμής Αμύνταιου 1-0
11/2 Νέος Αμφίλοχος – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0
18/2 Καστοριά Νέος Αμφίλοχος 0-3 α.α
25/2 Νέος Αμφίλοχος-Δόξα Κρανούλας 2-0
4/3 Θεσπρωτός -Νέος Αμφιλοχος 2-0
11/3 ΑΕΠ Καραγιαννιων -Νέος Αμφίλοχος 0-1
18/3 Νέος Αμφίλοχος Σκουφάς Κομποτίου 2-0
24 /3 Αστέρας Παραποτάμου-Νέος Αμφίλοχος 1-5
1/4 Νέος Αμφίλοχος- Πανλευκάδιος 2-2

Στις 7 Μαρτίου Κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας επικρατώντας στον τελικό στο γήπεδο του Παναιτωλικού επί της ΑΕ Μεσολογγίου στην παράταση με 1-0.

Οι αγώνες κυπέλλου μέχρι τον τελικό:
1/11/17 Νέος Αμφίλοχος -Ατρόμητος Αντιρρίου 4-3
29/11/ 17 Νέος Αμφίλοχος – Αναγέννηση Μεσολογγίου 8-2.

Συμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος:

Τα αποτελέσματα:
11/4/2018 – Τηλυκρατης – Νέος Αμφίλοχος (2-2) 4-5 πέναλτι
25/4 – Θρίαμβος Σερβιανών – Νέος Αμφίλοχος 2-4 στην παράταση
9/5 – Θεσπρωτός Νέος -Αμφίλοχος 0-1
Προημιτελικός
20/5 Γήπεδο Αχαικής – Νέος Αμφίλοχος – Κηφισιά 3-0.

Αποκλείστηκε από τον τελικό στα πέναλτι την Νίκη Βόλου με 8-7 (0-0 κ.α 1-1 παραταση).

Δηλώσεις προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου προπονητικού τιμ και ποδοσφαιριστών:

Μάρκος Φουρλάνης (Πρόεδρος):
«Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές το προπονητικό τιμ Θ.Παπαχρήστο ,Ηρακλή Στασινό,Παναγιώτη Μπενέκο , Κώστα Φωτόπουλο τον Γενικό αρχηγό κ.Σιούνα και την Οικονόμου Νάνσυ καθώς και το Δ.Σ για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλη την αγωνιστική σεζόν.Επισης ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Μαλή και εύχομαι να πετύχει τους ποδοσφαιρικούς του στόχους στον Παναιτωλικό. Να συγχαρούμε την ομάδα μας που κατέκτησε το Κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας και την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και την πορεία της στο Κύπελλο ερασιτεχνών.Επίσης να συγχαρούμε τον Αποστόλη Τσούνη που βγήκε πρώτος σκόρερ 3ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Φιλάθλους μας που ήταν κοντά μας στους εντός και εκτός έδρας αγώνες και την ΕΠΣΝ Αιτωλ)νίας για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

neos-amfilochos

Θ. Παπαχρήστος (Προπονητής):
«Η ομάδα ξεκίνησε με την άνοδο στην Γ εθνική
Και από την αρχή είχε συνεχόμενη εξέλιξη σε ολα τα επίπεδα αγωνιστικό,Διοικητικό, που όσο περνούσε ο καιρός συνέχεια γινόνταν καλύτερη.

Η ομάδα έδινε χαρά στον κόσμο και ακούστηκε σε όλο τον ποδοσφαιρικό χάρτη και ολα αυτά είναι ένα κομμάτι και οι βάσεις για να προχωρήσει και την Νέα χρονιά.

Μπράβο σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την ομάδα παίχτες,προπονητές,συνεργάτες και βοήθησαν σε αυτή την φετεινή πορεία.Απο αυτο κερδίσαμε όλοι και το ποιο σημαντικό οι εμπειρίες που κερδίσαμε όλοι».

Παναγιώτης Μπενέκος (Γυμναστής):
«Θέλω να ευχαριστήσω για την φετεινή χρονιά την διοίκηση αλλά κυρίως τον προπονητή που με εμπιστεύτηκε και τους ποδοσφαιριστές που με ανέχτηκαν και μου χάρισαν πάρα πολλές όμορφες στιγμές».

Κώστας Φωτόπουλος (Προπονητής Τερματοφυλάκων):
«Φτάσαμε στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη πορεία.Να ευχηθώ υγεία και καλό καλοκαίρι.
Ηρακλής Στασινός(Βοηθός προπονητή και προπονητής Ακαδημιών).

Ευχαριστώ την διοίκηση τον προπονητή για την επιλογή στο πρόσωπό μου καθώς και τους Παναγιώτη Μπενέκο, Κώστα Φωτόπουλο για την άψογη συνεργασία όλη την σεζόν.Τέλος Ευχαριστώ τον Ηλία.Νακόπουλο που βρέθηκε δίπλα μας όλη την χρονιά και μέσα από τις φωτογραφίες και την ενημέρωση βοήθησε σε κάθε αγώνα ή ομάδα μας να γίνει γνωστή με τις μεγάλες εμφανίσεις και τις επιτυχίεςκαι σε ολη την Ελλάδα στον ποδοσφαιρικό φίλαθλο κόσμο.Ηταν ενα όμορφο ταξίδι που άξιζε στην ποδοσφαιρική ιστορία του συλλόγου.καλό καλοκαίρι σε όλους και εύχομαι οι επιτυχίες να συνεχιστούν και την νέα χρονιά».

Αποστόλης Τσούνης (Ποδοσφαιριστής, 1ος σκόρερ 3ου ομίλου Γ Εθνικής):
«Μια πετυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος το μόνο που έχω να θυμηθώ ειναι πολλές επιτυχίες και λίγες αποτυχίες.Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι με υγεία».

Βαγγέλης Κοκώνης (Ποδοσφαιριστής):

«Μια πετυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος.

Συγχαρητήρια σε ολα τα παιδιά για την φετεινή πορεία της ομάδας και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε».

Νίκος Καλοκαίρης (Ποδοσφαιριστής):
«Μια πετυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου ,το προπονητικό τιμ και την διοίκηση για την άψογη συνεργασία που είχαμε».

Frank Lilas( Ποδοσφαιριστής):
«Είμαι περήφανος και χαρούμενος που συμμετείχα και εγώ σε μια πετυχημένη χρονιά με την οικογένεια του Νέου Αμφιλόχου».

Ηλίας Νακόπουλος (Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων- Φωτογράφος):
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Νέου Αμφιλοχου να συμμετέχω στο Δ.Σ του ιστορικού συλλόγου .Ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε όλο το Δ.Σ.

Βρέθηκα από την αρχή της σεζόν σε ολους τους αγώνες της ομάδας μας μέσα απο τους αγωνιστικούς χώρους και σας μετέφερα μέσα από φωτογραφίες και ενημέρωση τις χαρές και τις μεγάλες συγκινήσεις όπου έζησα μαζι με την ομάφα μας .Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ για τις μεγάλες επιτυχίες και μοναδικές υπεροχες φωτογραφικές στιγμές που μας χάρισαν.

Εύχομαι και πάλι στην νέα χρονιά να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και να ζήσουμε ανάλογες μεγάλες επιτυχίες και συγκινήσεις».

Πηγή: facebook – Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας

amfilochos-istoria-afisa