Συνάντηση με τους Βασίλη Γκαγκάτση και Χρήστο Δάρα είχε την Τετάρτη (13/6) ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, του διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή προέδρου της Super League ήταν η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο Βασιλειάδης ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή για τις σκέψεις αναφορικά με τη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος και φυσικά την αναδιάρθρωση.

Πλέον, περιμένει την τελική εισήγηση της Super League και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, προκειμένου να αρχίσει να «τρέχει» το πλάνο.

Επικρατέστερο σενάριο είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει με 16 ομάδες, να υποβιβαστούν έξι και να ανέβουν δύο από τη δεύτερη κατηγορία, οπότε το επόμενο να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Στο πρωτάθλημα αυτό μετά το πέρας της κανονικής περιόδου των 30 αγωνιστικών θα γίνουν πλέι-οφ (οι πρώτες έξι ομάδες) και πλέι-αουτ (οι ομάδες από την 9η μέχρι τη 14η θέση).

Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μένουν στη μεγάλη κατηγορία η 1η και η 2η, ενώ στη Super League 2, όπως θα μετονομαστεί η Football League, υποβιβάζονται οι άλλες τέσσερις, μαζί με τη 15η και τη 16η της κανονικής διάρκειας.

Τις επόμενες ημέρες ο Βασιλειάδης αναμένεται να συναντηθεί με τους τέσσερις «μεγάλους», αλλά και την ΕΠΟ προκειμένου να τους ενημερώσει για τις σκέψεις του.

Επίσης, πιθανότατα, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Super League για το μέλλον του συνεταιρισμού.

www.sportime.gr