Ετοιμη έχει η Super League την αντιπρότασή της στο πρότζεκτ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ύστερα από τη συνεδρίαση, οι ομάδες της Super League αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν την έναρξη του πρωταθλήματος της εφετινής σεζόν με 16 ομάδες (όπως ισχύει τώρα), αλλά από την επόμενη (2019-2020) να υπάρχουν 14 ομάδες.

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει συμφωνηθεί πόσες ομάδες θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν για να καταλήξουμε από τις 16 στις 14 ομάδες με αναδιάρθρωση. Παράλληλα, ομόφωνα συμφωνήθηκε η δημιουργία “Super League 1” και “Super League 2” από τη σεζόν 2020-2021 με σκοπό την οικονομική διασφάλιση των ομάδων.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ως δύσκολο να αποδεχθεί η ηγεσία του Υφυπουργείου την αντιπρόταση της Λίγκας, καθώς επιμένει σε πρωτάθλημα αποτελούμενο από 12 ομάδες. Τι μέελλι γενέσθαι; Ουδείς γνωρίζει. Ειδικά με τις επτά τηλεοπτικά “άστεγες” ομάδες (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλων, Αρης).

http://www.sport24.gr