Την απόκτηση του Χρήστου Γκασούκα με μεταγραφή από τον Παναιτωλικό ανακοίνωσε το Σάββατο (21 Ιουλίου) η διοίκηση της Καλαμάτας.

Την επιστροφή – μεταγραφή ενός παίκτη που βρισκόταν και πέρυσι στο δυναμικό της προχώρησε η Καλαμάτα.

Ο λόγος για τον Χρήστο Γκασούκα ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στην «Μαύρη Θύελλα» στο β΄ μισό της σεζόν από τον Παναιτωλικό.

Μετά το τέλος της σεζόν ο Γκασούκας επέστρεψε στο Αγρίνιο και στα «καναρίνια» απ΄όπου η Καλαμάτα τον απέκτησε αυτή τη φορά με κανονική μεταγραφή, με τον ίδιο να αποτελεί το όγδο απόκτημα των «μελανόλευκων» μετά τους Μπίζο, Κόκκαλη, Μίνγκα, Τσόπελα, Ψάνη, Βούρα και Κασωτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον επιθετικό Χρήστο Γκασούκα.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι γνώριμος στον φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας καθώς στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος φόρεσε την μελανόλευκη φανέλα ως δανεικός από τον Παναιτωλικό.

Ο Χρήστος Γκασούκας γεννήθηκε στο Μεσολόγγι στις 7 Μαρτίου 1998. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αχελώο Νεοχωρίου και στην συνέχεια από την Ακαδημία Μεσολογγίου βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Στην Κ17 αγωνίστηκε για 2 χρόνια και στην Κ20 για τρία χρόνια ενώ την τελευταία σεζόν έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Την σεζόν 2016-17 ήταν πρώτος σκόρερ της Κ20 του Παναιτωλικού με 14 γκολ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League ενώ στον πρώτο γύρο της σεζόν 2017-18 είχε 6 γκολ σε πέντε ματς. Στην Καλαμάτα ήρθε τον περασμένο Γενάρη, αγωνίστηκε σε 7 ματς του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και σημείωσε τρία τέρματα.

«Η Καλαμάτα αποτελούσε την πρώτη μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω καθώς στο διάστημα της παραμονής μου αγάπησα την ομάδα και δέθηκα με τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και στα θέλω του προπονητή μου κ. Γιάννη Χριστόπουλου και να βοηθήσω όσο μπορώ για τον μεγάλο στόχο της ανόδου”, είπε ο Χρήστος Γκασούκας στο site της Καλαμάτας για την μεταγραφή του».