Ακόμη μία φιλική νίκη επί του ΠΑΣ (μετά από εκείνη του Σαββάτου) πήρε σήμερα ο Παναιτωλικός. Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν πολύ καλοί, επικράτησαν με 2-1 και στο φινάλε χειροκροτήθηκαν από τους φίλους τους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών στο γήπεδο και έστειλαν… μήνυμα πως θα είναι το κλίμα στα φετινά εντός έδρας ματς της ομάδας.
Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με 4-1-4-1. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Τσοκάνης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Ερικσον στο «6», οι Μάρκος Πάουλο, Λιάβας εσωτερικοί μέσοι, οι Ουίλιαν, Μανά στα άκρα και ο Ντίας στην κορυφή της επίθεσης.
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-2. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, οι Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Σιόντης, Γιάκος στον άξονα, οι Νικολιάς, Βιδάλ στα άκρα και οι Κριζμάν, Λουκίνας επιθετικό δίδυμο.
Το πρώτο ημίχρονο «ανήκε» στους γηπεδούχους, καθώς είχαν τον έλεγχο και δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους. Αντίθετα εκείνοι δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες (Μανά 9′, Ντίας 14′, Μαρινάκης 28′) και άγγιξαν το γκολ στο 43′, όταν σέντραρε ο Μανά, αλλά η κεφαλιά του Ουίλιαν πέρασε λίγο άουτ.  Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν να επιδείξουν επιθετικά μόνο ένα μακρινό σουτ του Σιόντη.
Τελικά οι «κυανοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό, χάρις σε μία «βολίδα» του Ουίλιαν έξω από την περιοχή στο 46′ και έβαλαν τις βάσεις για τη φιλική τους νίκη. Με την πάροδο του χρόνου έγιναν πολλές αλλαγές, ενώ υπήρχαν και εκατέρωθεν απουσίες. Ο  Τραϊανός Δέλλας δεν υπολόγιζε στον Μοράρ (ενοχλήσεις στο ισχίο), ενώ ο Γιάννης Πετράκης στους  Κόντε, Μπουκουβάλα, Κακούμπα και Λίλα. Μάλιστα από το 60′ με 65′ έπαιζαν ουσιαστικά με μικρούς, αλλά παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 69′, όταν οι Μάζουρεκ-Βακράκος έπαιξαν δύο φορές το 1-2 στην ίδια φάση και ο τελευταίος σκόραρε.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 82′ με κεφαλιά του Λιάσο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βακράκος θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά απώλεσε ακόμη μία καλή ευκαιρία για τον  Παναιτωλικό.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (62’ Γιαννακόπουλος), Χαντάκιας (46’ Άργκους), Μιχάι (65’ Μαλής), Μαρινάκης (65’ Μπελεβώνης), Τσοκάνης (46’ Ρότσα), Έρικσον (65’ Αγρόδημος), Πάουλο (65’ Νταλακούρας), Λιάβας (46’ Μάζουρεκ, 72’ Τσιγγάρας), Ουίλιαν (65’ Κόκκορης), Μανά (65’ Παρράς), Ντίας (65’ Βακράκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (62’ Περιστερίδης), Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σιόντης, Τσικάρσκι, Βιδάλ (λ.τ. 40’ Κούζικ), Γιάκος (78’ Λιάσος), Νικολιάς (92′ Πήλιος), Λουκίνας (62’ Ξύδας), Κριζμάν (72’ Ντόλοβατς)
http://www.gazzetta.gr