Η ΕΠΟ κοινοποίησε την προκήρυξη για το Κύπελλο της σεζόν 2018-19 όπου για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ ενώ θα διεξαχθούν συνολικά 130 παιχνίδια μέχρι τον τελικό του… ΟΑΚΑ που θα γίνει στις 18 Μαΐου 2019.

Η ΑΕ Μεσολογγίου δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος ως φιναλίστ, από την στιγμή που δεν συμμετέχει ο Νέος Αμφίλοχος

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 12:00 π.μ θα γίνει η κλήρωση

Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Με κλήρωση θα περνάει μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού χωριστούν σε τέσσερις (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) Ομάδες, οι οποίες μαζί με την μία (1) Ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 2η Φάση θα είναι είκοσι επτά (27).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε τέσσερις (4) κληρωτίδες όπως διαχωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.