Οι 15 από τους 30 επαγγελματίες των «κυανοκίτρινων» προέρχονται από τα σπλάχνα τους και στο Αγρίνιο δίνουν… τόπο στα νιάτα.

Το «σύνθημα» τόπο στα νιάτα…επικρατεί φέτος στο Αγρίνιο. Από τους 30 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας, οι 15 προέρχονται από τα «σπλάχνα» του και ως επί το πλείστον πρόκειται για πιτσιρικάδες. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στο χθεσινό φιλικό με την Παναχαϊκή από το 72′ και μετά ο Τραϊανός Δέλλας είχε στο γήπεδο μόνο μικρούς από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα αναμένεται την επόμενη σεζόν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας δούμε όσους προέρχονται από τα «σπλάχνα» των «κυανοκίτρινων»…
*Ηλίας Γιαννιώτης. Ο άτυχος της περασμένης σεζόν, καθώς τον Απρίλιο υπέστη ρήξη χιαστών. Γεννημένος το 1997, ο νεαρός φορ έπαιξε πέρσι σε 7 ματς. 
*Δημήτρης Γιαννιώτης. Γεννημένος το 1999, έγινε φέτος επαγγελματίας. Ο νεαρός αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
*Δημήτρης Νταλακούρας. Αγωνίζεται στον άξονα και επαγγελματίας το περασμένο καλοκαίρι. Γεννημένος το 1999, ντεμπουτάρισε πέρσι στη Σούπερ Λιγκ. 
*Αλέξανδρος Παρράς. Πριν από ένα χρόνο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο 20χρονος αριστερός μπακ, κατέγραψε πέρσι μία συμμετοχή.
*Γιώργος Βακράκος. Γεννημένος το 1997, φορ, έγινε επαγγελματίας το 2016 και πέρσι αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας. 
*Νίκος Κουσιάδης. Ο πιτσιρικάς γκολκίπερ (97αρης), έγινε πέρσι επαγγελματίας και ντεμπουτάρισε στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Οπου όμως στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά.
*Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Γεννημένος το 1998, αγωνίζεται στη θέση του πορτιέρο και πριν από μερικές ημέρες έγινε επαγγελματίας. 
*Αλέξανδρος Μαλής. Αγωνίζεται στη θέση του στόπερ και έγινε επαγγελματίας το 2016. Την περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στον Αμφίλοχο στην Γ’ Εθνική, έκανε καλή σεζόν και επέστρεψε. Ο 21χρονος μετρά ήδη μία συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.
*Στάθης Βασιλούδης. Βρίσκεται χρόνια στο Αγρίνιολ, αγωνίζονταν στην Κ20 και το 2015 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, σε ηλικία τότε 19 ετών (96αρης). Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μετρά 28 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ. 
*Στάθης Μπελεβώνης. Ο 20χρονος μπακ (1998), υπέγραψε πρόσφατα το πρώτο του συμβόλαιο.
*Αγγελος Τσιγγάρας. Γεννημένος το 1999, χαφ, έγινε φέτος επαγγελματίας. 
*Ενέα Μιχάι. Εκ των περσινών αποκαλύψεων του πρωταθλήματος. Ο 20χρονος στόπερ (γεννημένος το 1998), έγινε επαγγελματίας το 2016 και συνολικά έχει 26 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία.
*Δημήτρης Χαντάκιας. Γέννημα – θρέμμα του Παναιτωλικού, ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός, έγινε επαγγελματίας το 2014 και παραμένει στην πρώτη γραμμή. Συνολικά μετρά 61 συμμετοχές και 1 γκολ στη Σούπερ Λιγκ. 
*Γιώργος Λιάβας. Ο «μικρός» της… ιστορίας μας, υπέγραψε πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο. Γεννημένος το 2001, μπορεί να παίξει τόσο σαν «κόφτης» όσο και σαν δεξί μπακ και στα φιλικά πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής.
*Γιώργος Μύγας. Ο «μεγάλος» των γηγενών (γεννημένος το 1994), έγινε επαγγελματίας το 2012 και έχει 110 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα των «κυανοκίτρινων». Βρίσκεται εκτός πλάνων και αναμένεται να αποχωρήσει. 
*Στους παραπάνω δεν υπολογίζονται οι Σταματόπουλος (τερματοφύλακας) και Γεωργούσης (φορ), που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε Σπάρτη και Αιγινιακό αντίστοιχα και επίσης προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας. 
www.gazzetta.gr