Ξάνθη και Παναιτωλικός αναδείχτηκαν  ισόπαλοι με 1-1. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με τον Μοράρ μετά το σοβαρό λάθος του Ζίβκοβιτς αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους με πέναλτι του Γέντρισεκ.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο,  η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες και δοκάρι. Θα μπορούσε να κλέψει το ματς στο φινάλε ο Παναιτωλικός με την ευκαιρία του Καμαρά….

 

Διαβάστε πως εξελίχθηκε ο αγώνας στο γήπεδο της Ξάνθης

Α΄ημίχρονο

4′ Ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Άργκους κακώς αφήνει – αφηρημένος – την μπάλα να περάσει, ο Γέντρισεκ – έμπειρος γαρ – μπαίνει στη φάση. Κινείται από δεξιά (όπως επιτίθενται οι γηπεδούχοι), περνά τον Κυριακίδη. Καθυστερεί για να φέρει την μπάλα στο αριστερό, το σουτ κακό.

5′  Ο Γέντρισεκ μπαίνει από αριστερά αυτή τη φορά στην περιοχή, προσπαθεί να κάνει το σουτ, ο Μίχαϊ με εξαιρετικό τάκλιν στην μπάλα, την απομακρύνει.

6′  Ο Κασά Καμαρά παίρνει την μπάλα, αλλά κάνει φάουλ στον Ουίλιαν.

16′  Ο Μίχαϊ με στραβοκλωτσιά απομακρύνει ελάχιστα την μπάλα σε σέντρα από αριστερά, ο Μπαξεβανίδης (δεξιός μπακ που προωθήθηκε στη φάση) έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ο Κυριακίδης.

19′  Ο Γέντρισεκ βγαίνει στην αντεπίθεση, φεύγει στην πλάτη Μίχαϊ κι Άργκους, κοντρολάρει με το στήθος για να φέρει την μπάλα μπροστά. Άνοιξε το κοντρόλ, ο Κυριακίδης μπλόκαρε με εύστοχη έξοδο.

21′ ΓΚΟΟΟΛ για τον Παναιτωλικό (Μοράρ) και Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-1: Η Ξάνθη γυρνά την μπάλα στην άμυνα χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αυτή φθάνει στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος είχε όλο το χώρο και χρόνο ν’ απομακρύνει, προσπαθεί να δώσει πάσα. Αυτή είναι λανθασμένη. Ο Μοράρ “μυρίζεται” τη φάση, στοπάρει την μπάλα και με ωραίο τελείωμα τη στέλνει στα δίχτυα.

24′  Κίτρινη κάρτα στον Κασά Καμαρά.

30′ Φάση πίεσης διαρκείας από την Ξάνθη. Τα σουτ των Σιλά και Σαρπόνγκ κοντράρουν, όπως κι αυτό του Κοβάσεβιτς. Ο Γέντρισεκ προσπαθεί να πάρει την μπάλα, ο Κυριακίδης παίρνει την μπάλα, κερδίζει και το φάουλ.

38′  Ο Σιλά κάνει το σουτ κεντρικά κι ελαφρώς αριστερά εκτός περιοχής, σουτ με το καλό του πόδι (αριστερό), η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίζεται ο Κυριακίδης.

41′  Πέναλτι υπέρ της Ξάνθης! Ο Μπαξεβανίδης κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτυπά στο χέρι ψηλά του Άργκους.

42′   ΓΚΟΛ για την Ξάνθη (Γέντρισεκ) και Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1: Ο Έρικ Γέντρισεκ αναλαμβάνει την εκτέλεση. Εξαιρετική ήταν αυτή, ψηλά κι αριστερά. Στην άλλη πλευρά ο Κυριακίδης. Ισοφαρίζουν οι Θρακιώτες.

Β΄Ημίχρονο

 

47′   Κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα του Άργκους στον Σαρπόνγκ. Η φάση εξελίχθηκε ως πλεονέκτημα της Ξάνθης, ο διαιτητής στην πρώτη διακοπή τιμώρησε τον Βραζιλιάνο.

49′ Ο Κίκε Μπόουλα επιχειρεί το σουτ από μακρινή απόσταση, αυτό δεν έχει τύχη.

 

56′ Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Τσοκάνης ακούσια (στην προσπάθεια ν’ απομακρύνει) τροφοδοτεί εντός περιοχής τον Γέντρισεκ, αυτός κάνει ωραίο και δυνατό σουτ ελαφρώς δεξιά. Ο Κυριακίδης αποτελεσματικά (όσο κι εντυπωσιακά) απομακρύνει.

57′  Δοκάρι για την Ξάνθη. Η προσπάθεια του Λισγάρα σταματά στην οριζόντιο δοκό – ύστερα από κεφαλιά του Κασάδο – νέο σουτ, ο Καμαρά αιφνιδιάζεται.

59′  Σουτ του Γέντρισεκ, αυτή τη φορά ο Κυριακίδης δεν έχει πρόβλημα να μπλοκάρει.

62′ Σουτ του Καμαρά – ενώ είχε στα “φτερά” Γέντρισεκ και Καντά – ασθενές αυτό και στα χέρια του Κυριακίδη.

63′ Αλλαγή για την Ξάνθη. O Κάστρο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο

70′  Ο Κοβάσεβιτς κάνει την πάσα, η μπάλα κοντράρει. Ο Γέντρισεκ κάνει το σουτ, η μπάλα έξω.

71′  Φάουλ για την Ξάνθη. Εκτελεί ο Κοβάσεβιτς, ο Γέντρισεκ στο πρώτο δοκάρι πιάνει τη γυριστή κεφαλιά, ο Κυριακίδης ξανά εντυπωσιακά απομακρύνει.

78′: Κίτρινη κάρτα στον Καντά.

79′: Αλλαγή για την Ξάνθη. Ντε Λούκας αντί Κοβάσεβιτς.

81′: Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Λουσέρο παίρνει τη θέση του Ουίλιαν. Επιστρέφει ως αντίπαλος στα Πηγάδια ο Αργεντινός και χειροκροτείται από τους φίλους των γηπεδούχων.

81′: Ευκαιρία για την Ξάνθη. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Γέντρισεκ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

82′: Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Έξω ο Καντά, μέσα ο Οκάν.

87′: Κίτρινη κάρτα στον Έρικσον.

88′: Τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Αλ Χασάν Καμαρά αντί Μοράρ.

90′  Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό! Ωραία πάσα του Λουσέρο, ο Αλχασάν Καμαρά – λίγα λεπτά μετά την είσοδό του – προσπερνά τον Κασάδο. Κάνει το πλασέ, ο Ζίβκοβιτς αποκρούει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε, Σαρπόνγκ (64΄Σαρπόνγκ), Καντά (82΄Οκάν), Κοβάσεβιτς (79΄Ντε Λούκας), Μπαξεβανίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους, Τσοκάνης , Ερικσον , Μάζουρεκ, Ντίας , Ουίλιαν (80΄Λουσέρο), Μανά (46΄Λιάβας), Μοράρ (87΄Καμαρά)

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) – Χατζίκος (Δράμας)