Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Κρίνονται περισσότερα από τα αποτελέσματα και δευτερευόντως από την εικόνα της ομάδας που έχουν στα χέρια τους.

Οι ελληνικοί πάγκοι… τρέμουν από την αρχή του πρωταθλήματος και, ήδη, στη Super League έχουμε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Με πρώτο τον Απόλλωνα Σμύρνης (Ισμαέλ, Μοντεαγούδο) και εν συνεχεία στη Λαμία (Τεννές) και στην ΑΕΛ (Αντωνίου).

Το ερχόμενο τριήμερο (6-7-8/10) θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική και έπειτα θα ακολουθήσει διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω Nations League. Οπότε είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το αφεντικό -που επιθυμεί- να αλλάξει προπονητή λόγω άσχημου αποτελέσματος.

Την οποία και θέλουν να αποφύγουν όπως ο… διάολος το λιβάνι δύο Έλληνες τεχνικοί. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Άκης Μάντζιος.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως το Σάββατο (6/10) το απόγευμα (19:00) θα συγκρουστούν μεταξύ τους στο Αγρίνιο. Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αμφότεροι «παίζουν» το κεφάλι τους, με τον «Κολοσσό» να βρίσκεται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση από τον συνάδελφο του στον Λεβαδειακό.

Στο Αγρίνιο υπάρχει δυσαρέσκεια για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς. Ισοπαλία στην Ξάνθη (1-1) με αρκετή δόση τύχης, ισοπαλία με Λαμία (2-2) μολονότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ δύο φορές, ήττα στη Λάρισα (1-0) χωρίς να απειλήσει σημαντικά. Και  εντός έδρας ήττα στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό (0-1).

Στη Λιβαδειά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη γκρίνια, αλλά οι τρεις σερί ήττες έχουν φέρει τον Άκη Μάντζιο σε δύσκολη θέση. Αν και η εικόνα της ομάδας με τον Άρη (2-0) δεν ήταν κακή, εντούτοις ακολούθησαν δύο… σφαλιάρες, στο ΟΑΚΑ (3-0 από Παναθηναϊκό) και εντός με Ατρόμητο (0-2). Οπότε η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό έχει βαρύνουσα σημασία.

Εν κατακλείδι, ο νικητής (προπονητής) συνεχίζει, ο ηττημένος (προπονητής) θα αποχωρήσει. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Αγρίνιο, ο Μάντζιος κρατάει τη θέση του και ο Δέλλας θα βρεθεί κοντά στην έξοδο.

www.sportime.gr