Μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός πέτυχε δύο γκολ και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έκανε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο 45λεπτο και με τη βοήθεια και της τύχης (γκολ από κόντρα το πρώτο τέρμα) κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο τρίποντό της στη σεζόν.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ρότσα, Μιχάι, Μαλή και Μαρινάκη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Πάουλο και Έρικσον, δεξιά ο Μοράρ, αριστερά, ο Ντίας, στην κορυφή ο Καμαρά και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μάζουρεκ.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Άκης Μάντζιος με τον Μποκά κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Παντελιάδη, Αντιλέχου, Ζησόπουλο και Τσαμπούρη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Καραχάλιο κςι Μητρόπουλο, δεξιά ο Σαβαντογκό, αριστερά ο Ντανγκίς, ο Μαρκόφσκι αιχμή του δόρατος και ο Σουμπίνιο πίσω του.

Λίγα πράγματα… 

Στο πρώτο μέρος το θέαμα σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αρκετά λάθη και να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες.

Ο Παναιτωλικός, μετά το πρώτο τέταρτο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να βάλει τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Ωστόσο, η ομάδα του Μάντζιου είχε κλείσει σωστά τους χώρους και δεν άφηνε κενά στους γηπεδούχους για να μπορέσουν να απειλήσουν.

Στο 15ο λεπτό ο Μάζουρεκ βρήκε λίγο χώρο από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή και σημαντικότερη για το πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 37ο λεπτό. Ο Μαρινάκης πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Καμαρά βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ.

Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι να μπορούσαν να αποδράσουν με την ισοπαλία αλλά το σουτ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Καθάρισε γρήγορα αλλά στο τέλος τρόμαξε… 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε.

Οι παίκτες του Δέλλα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν μέσα σε δέκα λεπτά να καθαρίσουν τη νίκη. Στο 49ο λεπτό ο Παναιτωλικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με αρκετά τυχερό τρόπο καθώς ο Αντιλέχου στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο πρόσωπο του Έρικσον και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μοράρ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των φιλοξενούμενων και πέτυχε το 2-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα είχαν την ευκαιρία και για τρίτο γκολ αλλά ο Μοράρ αστόχησε στο πέναλτι που κερδίσε ο Μάζουρεκ στο 62ο λεπτό.

Στο 64ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα καθώς ο Νανγκίς δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν ένα τέρμα, στο 86ο λεπτό έπειτα από όμορφη, ατομική ενέργεια του Σαβαντογκό.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάϊ, Μαρινάκης, Μάλης, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66′ Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας (84′ Μανά), Καμαρά (76′ Λουσέρο)

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Μποκά, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (64′ Όμο), Σουμπίνιο (64′ Γιακουμάκης), Μαρκόφσκι (75′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς