Το γκολ του Καλτσά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων  στέρησε από τον Παναιτωλικό το ¨τρίποντο” της νίκης…

Δυναμικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες που είχαν το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα, ανέβηκε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 66′ με …απίθανο γκολ του Μοράρ από τα 40 μέτρα και είχαν δοκάρι με τον Μάζουρεκ, όμως δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το “τρίποντο”.

Ο Αστέρας προσπάθησε, πίεσε, είχε τις στιγμές του στο παιχνίδι και στο φινάλε βρήκε το γκολ με τον Καλτσά.

Τα πλάνα των προπονητών

Τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο με σχηματισμό 1-4-3-2.

Για τους γηπεδούχους, ο Κυριακίδης βρέθηκε κάτω από τα γκολποστ, στην άμυνα έπαιξαν οι Ρότσα (αριστερά), Άργκους (στόπερ), Μαλής (στόπερ), Μαρινάκης (δεξιά), ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Λουσέρο και Πάουλο.

Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μοράρ και από πίσω οι Μανά (αριστερά), Μάζουρεκ (άξονα) και Ντίας (δεξιά).

Για τους Αρκάδες, ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία του Αστέρα, ενώ στην τετράδα της άμυνας άρχισαν οι Κυριακόπουλος (αριστερά), Τριανταφυλλόπουλος (στόπερ), Βαλιέντε (στόπερ) και Βλάχος (δεξιά).

Αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο, λίγο πιο μπροστά έπαιξαν οι Τσιλιανίδης (αριστερά), Τόνσο (άξονα) και Καλτσάς (δεξιά), ενώ ο Μανιάς ήταν η “αιχμή του δόρατος” στην επίθεση της ομάδας της Πελοποννήσου.

Το μυαλό στην άμυνα

Αρκετά προσεκτικές ήταν οι δύο ομάδες στην εκκίνηση του ματς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 8ο λεπτό ο Μανιάς απείλησε τους γηπεδούχους με μακρινό πλασέ, ωστόσο η μπάλα πήγε λίγο έξω από την εστία του Κυριακίδη.

Στο 30ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βαλιέντε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα.

Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 34ο λεπτό, με τον Μάζουρεκ να αστοχεί με σουτ έξω από την περιοχή. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Βλάχος τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από διεκδίκηση μπάλας με τον Ρότσα, αισθάνθηκε ζαλάδες και έγινε αναγκαστικά αλλαγή από τον Σάββα Παντελίδη.

To …buzzer beater του Καλτσά

Ο ίδιος, αργός, ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο μέρος, ενώ και ο Παναιτωλικός έκανε αναγκαστική αλλαγή. Ο Πάουλο λόγω ενοχλήσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Ουίλιαν.

Στο 55ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Τόνσο. Ο Αργεντινός έκανε το σουτ και ο Κυριακίδης με εξαιρετική επέμβαση, διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 62′ με κεφαλιά του Μάζουρεκ, είχε δοκάρι ένα λεπτό αργότερα μετά από προσπάθεια του Μανά και στο 66ο λεπτό βρήκε το γκολ που τόσο ζητούσε!

Ο Βλαντ Μοράρ εκτέλεσε φάουλ από τα 40 μέτρα, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα των Αρκάδων. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα και απέκτησαν ψυχολογία, όμως οι Αρκάδες συνέχισαν την προσπάθεια τους και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό!

Στο 70′ ο Τόνσο έκανε “ψαλιδάκι”, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μανιάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κυριακίδης έδιωξε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι επέμειναν μέχρι το τέλος και …δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα! Στο 93ο λεπτό, ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Καλτσάς με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και “χάρισε” στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί Διαιτητές: Νικόλαος Σάββας (Σερρών), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)
Τέταρτος Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Σκόρερ: 66′ Μοράρ – 93′ Καλτσάς
Κίτρινες κάρτες: 76′ Ρότσα, 85′ Λουσέρο, 91′ Μάζουρεκ – 28′ Ιγκλέσιας, 36′ Τσιλιανίδης, 52′ Τριανταφυλλόπουλος
Κόκκινη κάρτα: –

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Ρότσα, Άργκους, Μαλής, Μαρινάκης, Λουσέρο, Πάουλο (46′ Ουίλιαν), Μανά (81′ Χαντάκιας), Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ (75′ Καμαρά)

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): 
Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Βλάχος (45′ Κώτσιρας), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (67′ Φερνάντες), Τόνσο (72′ Δουβίκας), Καλτσάς, Μανιάς

http://www.novasports.gr