Ο Όμηρος Νεοχωρίου εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του στην εξ΄αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας , και νίκησε μέσα στην Ματαράγκα τον γηπεδούχο Αράκυνθο με 2-1.

To έργο των φιλοξενούμενων λοιπόν   έγινε πιο εύκολο μετά της δυο συνεχόμενες κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αράκυνθου (και ενώ το σκορ ήταν 1-1), στο 75΄και στο 76΄, και με γκολ τρια  λεπτά πριν την λήξη του αγώνα πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», στο ντεμπούτο του Γιώργου Ζήκου στον πάγκο της ομάδας.

Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα σε ένα γήπεδο με αρκετή λάσπη λόγω των συνεχόμενων βροχών, ο Όμηρος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (6΄), είχε σουτ στο δοκάρι με τον Θεοδωρίδη, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση επίσης με δοκάρι στο 20΄από τον Παπαδόπουλο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Όμηρος ανοίγει το σκορ, όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αράκυνθου εκμεταλλεύεται ο Γκάτσης και με κοντινή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκρέκα.

Ο Αράκυνθος έφερε το ματς στα «ίσα» στο 62΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Παπαδόπουλο. Στο δίλεπτο 75΄-76΄οι δυο αποβολές των  παιχτών του Αράκυνθου με κόκκινη κάρτα (Μπανάκας και Παπαδόπουλος), ξεσήκωσε  θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους.

Οι ποδοσφαιριστές του Ομήρου στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και στο 87΄πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον Σεραφίγγο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραβασίλης με βοηθό τον Σούζα και τον Καλυβόπουλο

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αράκυνθος Ματαράγκας (Δημήτρης Λώλος)

Γκρέκας, Τραγουλιάς, Ευαγγελόπουλος, Χαραλάμπους, Μπούσγος, Αλεξανδρής, Παπαδόπουλος, Μπανάκας, Γεωργίου (88΄ Κορομπύλης), Βδουκάκης, Ευθυμίου (73΄ Αλπέντζος).

Όμηρος Νεοχωρίου (Γιώργος Ζήκος)

Δουλιώτης, Καβαλιέρης, Κολοβάκης (72΄ Κούσης), Μανθόπουλος, Τσώνης, Καντάνης, Βασιλάρης (90΄ Βαλτογιάννης), Γκάτσης, Νούλας, Φράγκος Χ. (88΄ Ματσίγκας), Θεοδωρίδης (67΄ Σεραφίγγος).