Εκτός της επόμενης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας έμεινε ο Παναιτωλικός μετά το σημερινό 0-0 στην Κρήτη με τον ΟΦ Ιεράπετρας

Oι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, σε συνδυασμό με ένα αποτέλεσμα που θα τους… βολεύει από το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στον Παναθηναικό και τον Κισσαμικό που θα διεξαχθεί αύριο (15:30).

 Όλα αυτά έμειναν στην θεωρία, καθώς οι δύο ομάδες… κόλλησαν στο 0-0 και τέθηκαν αυτόματα εκτός θεσμού.

Ο Παναιτωλικός απειλούσε με σουτ, ο ΟΦ Ιεράπετρας έψαχνε γκολ από αντεπιθέσεις…

Ο Γιάννης Μάγγος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, όπως και ο Τραϊανός Δέλλας που είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Οι γηπεδούχοι έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του που πήγε για να… σπρώξει την ομάδα στην μεγάλη πρόκριση, μπήκαν πιο ψυχωμένα προσπαθώντας να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ισορρόπησε άμεσα τον ρυθμό, χωρίς να μπορεί να απειλήσει.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν από τους γηπεδούχους στο 16ο λεπτό, με τον Μηνά να κάνει ωραία κίνηση και να σουτάρει, όμως τον Γιαννακόπουλο να διώχνει δύσκολα με γροθιές.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Αναστασόπουλο να κάνει παράλληλη σέντρα και τον Γιουκούδη να μη προλαβαίνει για λίγα εκατοστά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή (42%-58%) και στο 25’ ο Τσιγγάρας έκανε από πολύ μακριά το σουτ και έχοντας ως σύμμαχο τον… αέρα, ο Μπένκο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Τη στιγμή που οι παίκτες των φιλοξενούμενων προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάποια σουτ, οι παίκτες του ΟΦ Ιεράπετρας έψαχναν τη λύση από τις αντεπιθέσεις, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα.

Πολλές φάσεις, κανένα γκολ και αποκλεισμός… 

Οι δύο ομάδες έπαιζαν τα… ρέστα τους και ήξεραν ότι πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Το δεύτερο μέρος, όπως και το πρώτο είχε πολύ καλό ρυθμό με εκατέρωθεν ευκαιρίες και τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ, με τον Μαρτσάκη να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία σε άδειο τέρμα, σε μία φάση που σταμάτησε ως οφσάιτ.

Στο 54′ ήταν η ευκαιρία του Παναιτωλικού, με τον Μπελεβώνης να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και ενώ ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ιεράπετρα να χάνει άλλη μία τεράστια ευκαιρία, όταν το σουτ του Μηνά πέρασε χιλιοστά άουτ.

Οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν, με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες εκτός θεσμού και τον Παναθηναικό, αλλά και τον Κισσαμικό να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις: 

ΟΦ Ιεράπετρα: Μπένκο, Αναστασόπουλο, Μίγγα, Πότσι, Μούτσα, Χίσι, Παπαδόπουλο (75’ Κορέτας), Μαρτσάκη (68’ Τοπούζης), Μηνάς, Γιουκούδης, Πυθαρούλης

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλο, Γιαννιώτη, Βακράκο, Μαρινάκη, Αγροδήμο, Βασιλούδης, Τσιγγάρας, Χαντάκιας, Λιάβας (59’ Ρότσα), Κόκκορης (66’ Γουίλιαν), Μπελεβώνης (73’ Μανά)

https://www.sdna.gr/