Ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια αρέσκεται σε αγορές παικτών από την Πορτογαλία και έχει πολύ καλό όνομα στην πατρίδα της Ιβηρικής. Ποδοσφαιριστές όπως οι Αντι, Κλέσιο, Λόπες, Τομανέ, Ροντρίγκεζ, Μάρκος Πάουλο, Κριστιάνο, Ασκες, Γκάλο, Ράφαελ έχουν έρθει στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη συγκεκριμένη χώρα και οι «κυανοκίτρινοι» ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Εσχάτως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πολύ καλή συνεργασία με την Μπενφίκα, κυρίως μετά την απόκτηση των Κλέσιο, Λόπες όπου οι σχέσεις των δύο πλευρών έγιναν πολύ στενές. Πλέον τα «καναρίνια» και οι «αετοί» μπορεί να λεχθεί πως θα πάνε χέρι-χέρι, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Μάκη Μπελεβώνη στη Λισαβόνα και τη σειρά επαφών που είχε με τον Λουίς Φελίπε Βιέιρα (πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου) και τα στελέχη της Μπενφίκα.
Η «O JOGO»  τόνισε σήμερα το γεγονός της στενής συνεργασίας των δύο συλλόγων, η οποία θα έγκεινται κυρίως σε τμήματα υποδομής και γενικότερα νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αλλωστε στο Ντα Λουζ εμπιστεύονται απόλυτα τον Παναιτωλικό κάτι που αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα deals τους με τους Κλέσιο, Λόπεζ και πλέον είναι πιθανό στο μέλλον να κάνουν και άλλοι παίκτες το δρομολόγιο Λισαβόνα-Αγρίνιο .
 http://www.gazzetta.gr