Στο Αγρίνιο εξαντλήθηκε η υπομονή όλων και τα «καναρίνια» απευθύνθηκαν στην ΚΕΔ ζητώντας την τιμωρία του Κοτσάνη, την αθώωση του Κυριακίδη και κατέθεσαν αίτημα να σφυρίζουν τα παιχνίδια τους ρέφερι από το εξωτερικό

Υπάρχουν ορισμένες φορές που λες…. «ως εδώ». Στο Αγρίνιο φαίνεται πως τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Ηράκλειο πέρασαν την «κόκκινη γραμμή» της υπομονής τους και πλέον περνούν στην αντεπίθεση. Ο Παναιτωλικός από την αρχή της σεζόν είναι από τις ομάδες που κρατούν άκρως μετριοπαθή, δημόσια, στάση, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου.
Τα στελέχη του αποφεύγουν τις δημόσιες κρίσεις για τα όσα συμβαίνουν και κυρίως για τη διαιτησία, παρότι πολλάκις τα «καναρίνια» έχουν αδικηθεί. Οως π.χ. συνέβη σε φάσεις για γκολ υπέρ ή κατά τους, στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Οι «κυανοκίτρινοι» φαίνεται πως θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και δεν υπάρχει από μέρος τους διάθεση αλλαγής πολιτικής, καθώς θεωρούν πως απαιτείται συναίνεση και ειλικρινή διάθεση, ώστε να γίνουν βήματα μπροστά.
Ομως την ίδια στιγμή καλούνται να προασπίσουν και τα όσα κερδίζουν μέσα στο γήπεδο. Η άδικη αποβολή του Κυριακίδη στον αγώνα με τον ΟΦΗ και κυρίως η μη αναγραφή στο φύλλο αγώνος από τον ρέφερι Κοτσάνη της βιαιοπραγίας του Νίκου Παπαδόπουλου στον Χρήστο Κουτσοσπύρο, έχουν κάνει… πυρ και μανία την ομάδα με τη στάση και τις αποφάσεις του 32χρονου διαιτητή. Για αυτό οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως κατέφυγαν ήδη στην ΚΕΔ και ζήτησαν την τιμωρία των διαιτητών της αναμέτρησης, τόσο για τα λάθη τους όσο και για την απόκρυψη, όπως σχολιάζουν, των όσων συνέβησαν στην ανάπαυλα. Παράλληλα θα ζητήσουν τη μη επιβολή επιπλέον τιμωρίας μίας αγωνιστικής στον αρχηγό τους, κάτι που ναι μεν είναι δύσκολο να συμβεί, αλλά στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, μέσω χρήσης του DVD.
Στην προκειμένη περίπτωση μία λανθασμένη κρίση-απόφαση, επέφερε για την ομάδα τρεις ποινές, καθώς συνέχισαν τον αγώνα με 10, θα «χάσουν» τον βασικό τους γκολκίπερ για ακόμη έναν αγώνα και παράλληλα με φάουλ που δεν ήταν δέχθηκαν γκολ που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση! Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Τα «καναρίνια» απευθύνθηκαν στον Βίτορ Μέλο Περέιρα και ζήτησαν να σφυρίζουν πλέον τις αναμετρήσεις τους αποκλειστικά ξένοι διαιτητές, καθώς εξαντλήθηκε, όπως γίνεται λόγος, η υπομονή τους. Πρόκειται για ένα μέτρο που από την πρώτη στιγμή στον Παναιτωλικό δεν ήθελαν να καταφύγουν σε αυτό, αλλά πλέον τα αλλεπάλληλα εις βάρος τους λάθη, τους οδήγησε ώστε να πάρουν τη σχετική απόφαση.
Αυτόματα αναμένονται εξελίξεις σε πολλά «μέτωπα», αλλά εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η παραπάνω κίνηση του Παναιτωλικού έγκεινται σε δύο παραμέτρους. Η πρώτη αφορά τα λάθη που έχουν υπάρξει εις βάρος τους και η δεύτερη στο ότι δεν επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές στους ρέφερι που υπέπεσαν σε αυτά. Ετσι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο αίτημα για ξένους διαιτητές, φοβούμενοι πως τόσο τα λάθη όσο και η «ατιμωρησία», όπως τη σχολιάζουν, θα συνεχιστούν και εκφράζουν την ελπίδα πως θα ληφθούν μέτρα με τα οποία η ελληνική διαιτησία θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη της.
www.gazzetta.gr