Την ήττα με σκόρ 1-0 απο τον Αράκυνθο Ματαράγκας, γνώρισε ο Αχελώος το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Αγγελοκάστρου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, απείλησαν με φάουλ του Καλοκαίρη στο 3ο λεπτό, και με κινητήριους μοχλούς τους Ζαλοκώστα και Πεσλή πίεσαν για να πετύχουν το γκόλ που θα τους έλυνε τα πόδια. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορόπησαν τον αγώνα, ο ρυθμός έπεσε και στο 42ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν και με παίχτη λιγότερο καθώς ο Γ. Τσιλιπάνος κάνει ένα αρκετά δυνατό φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή στον Ζιάκκα και δέχεται την κόκκινη κάρτα απο τον διαιτητή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενο έχοντας και την αριθμητική υπεροχή μπήκαν καλύτερα, απείλησαν με φάουλ του Βδουκάκα στο 52′ (το φάουλ κέρδισε ο Μπιτσικώκος ο οποίος αποχώρησε τραυματίας) και στο 54ο λεπτό πέτυχαν το γκόλ της νίκης. Ο Ευαγγελόπουλος που ήταν και ο κορυφαίος για την ομάδα του, κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στον χώρο του κέντρου και αριστερά, προλαβαίνει και βγάζει στον Παπαδόπουλο που φεύγει στην αντεπίθεση, φτάνοντας απέναντι απο τον Μπότα  «σπάει’ την μπάλα στον Ευθυμίου που ακολουθούσε και δεν δυακολέυτηκε να την στείλει στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 15λεπτο πίεσαν για το γκόλ της ισοφάρισης αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σοβαρό κίνδυνο για την εστία του Γκρέκα, πέραν απο μια καλή σέντρα του Πεσλή και κεφαλιά του Αλεξάκη άουτ στις  καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στο 18ο λεπτό που θα μπορούσε να του δώσει το προβάδισμα στο σκόρ, καθώς οι Πεσλής και Παναγιωτόπουλος μέσα στην περιοχή διεκδικούν την μπάλα, ο πρώτος κερδίζει και πριν προλάβει να πλασάρει τον Γκρέκα ο διαιτητής σφυρίζει επιθετικό φάουλ. Θεωρούν ότι ο Παναγιωτόπουλος βρέθηκε μόνος του στο έδαφος απο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πόδι και δεν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Πεσλή, και γιαυτό τον λόγο δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε.

Ροή του αγώνα:

3′ Φάουλ του Καλοκαίρη λίγο έξω απο την περιοχή η μπάλα κοντράρει αλλά δεν αιφνιδιάζει τον Γκρέκα που μπλοκάρει.
11′ Φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα ελάχιστα άουτ δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Μπότα
17′ Κάθετη του Ζαλοκώστα στον Πεσλή που βγαίνει πίσω απο την άμυνα αλλά το σούτ που κάνει φεύγει πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι
18′ Ο Πεσλής σε μια μονομαχία με τον Παναγιωτόπουλο μέσα στην περιοχή γίνεται κάτοχος της μπάλας και μόνος απέναντι στον Γκρέκα με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ.
45+ Ο Μπιτσικώκος σηκώνει την μπάλα για τον Ευθυμίου αυτός κάνει το σούτ απο την κλειστή γωνία του Μπότα και η μπάλα φεύγει άουτ
52′ Φάουλ του Βδουκάκη άουτ
54′ Γκόλ: Ο Ευαγγελόπουλος στον χώρο του κέντρου και αριστερά κυνηγάει μια χαμένη μπαλιά προλαβαίνει και βγάζει στον Παπαδόπουλο που φεύγει στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή δίνει στον Ευθυμίου που δεν δυσκολεύεται να την στείλει στα δίχτυα για το 0-1
66′ Αντεπίθεση με τον Λάμπρο Πεσλή που κάνει και το σούτ άουτ
95′ Ατομική προσπάθεια απο δεξιά με τον Πεσλή που βγάζει και την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον Αλεξάκη που πιάνει την κεφαλιά άουτ.

Συνθέσεις:

Αχςλώος Αγγελοκάστρου ( Θ.Λαυράνος): Μπότας, Γ.Σαγάνας (63′ Καντάνης), Δερβίσης, Γ.Τσιλιπάνος, Σ.Τσιλιπάνος, Προβίδας (85′ Καραλής), Φράγκος (71′ Αλεξάκης), Ζαλοκώστας, Ανδρεάκης, Λ.Πεσλής, Ε.Καλοκαίρης (87′ Αντωνόπουλος)

Αράκυνθος Ματαράγκας (Σ.Μπούρδος): Γκρέκας, Τραγουλιάς, Ευαγγελόπουλος, Χαραλάμπους, Παναγιωτόπουλος (λ.τ 18′ Ζιάκκας), Αλεξανδρής, Παπαδόπουλος, Μπιτσικώκος (λ.τ 56′ Αλπέντζος), Ευθυμίου(90′ Κορομπύλης), Βδουκάκης, Μπανάκας

https://agrinio24.eu