Οι γηπεδούχοι ήταν «στημένοι» καλά από τον Τραϊανό Δέλλα και προηγήθηκαν στο 55’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαϊροβιτς, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ. Η πίεση που δέχθηκαν από τον ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως με την είσοδο του Σβιντέρσκι και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 άνοιξαν οι χώροι.

Φυσικά αν δεν υπήρχε αυτό το απίθανο γκολ του Βιεϊρίνια, ίσως και να έπαιρναν κάτι από το παιχνίδι. Ωστόσο, με τα «αν» δεν παίζεται το ποδόσφαιρο και η καλύτερη ομάδα κέρδισε.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε έξυπνα, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλος, οπότε έμεινε στην 6η θέση και στους 33 βαθμούς, δηλαδή 4 πόντους πίσω από τον Άρη, που υποδέχεται τη Δευτέρα (18/3) τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Έκανε τη διαφορά ο Πορτογάλος

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1, όμως ο ΠΑΟΚ από την αρχή είχε τα ηνία και πίεζε. Οι χώροι είχαν κλείσει καλά από τους γηπεδούχους, που είχαν την καλύτερη φάση του α’ ημίχρονου με την σκαστή κεφαλιά του Πάουλο στο 11’, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά (13’) σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μπίσεσβαρ ως οφσάιντ.

Ο Παναιτωλικός πήγε με το 0-0 στα αποδυτήρια και στο 55’ έκανε τη… ζημιά. Μπαλιά του Μάζουρεκ στην πλάτη της άμυνας, ο Ντίας μπήκε στην περιοχή και ο Κρέσπο τον ανέτρεψε. Πεντακάθαρο πέναλτι που έδωσε ο Τσαμούρης και το μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαϊροβιτς, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 62’ με τον Μάτος, αλλά και πάλι σωστά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ. Δύο λεπτά πριν είχε μπει στο ματς ο Σβιντέρσκι και ο Λουτσέσκου έβαλε την ομάδα του να παίξει 4-4-2 με τον Πολωνό να πηγαίνει δίπλα στον Άκπομ.

Ωστόσο, τη διαφορά την έκανε ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ, καθώς στο 64’ με μια… οβίδα ο Βιεϊρίνια από τα 30 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1. Με την ψυχολογία υπέρ του οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή στο 67’. Κόρνερ του Μπίσεσβαρ, κεφαλιά του Μάτος, που πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο γκολ από τα ακραία του μπακ και αυτό λέει πολλά. Ο Δέλλας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει όσο απειλητικός ήθελε ο Παναιτωλικός, που είναι αλήθεια ότι έπαιξε ψυχωμένα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τσαμούρης (Πειραιά), είδε σωστά και έδωσε το πέναλτι και ήταν κοντά στις φάσεις, όμως και οι βοηθοί του οι Κωνστάντιος (Ευβοίας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας) υπέδειξαν σωστά τα οφσάιντ και ακυρώθηκαν δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Έγιναν λάθη και από τον ρέφερι και από τους βοηθούς του, αλλά είναι προφανές ότι δεν είχαν πρόθεση να αδικήσουν κάποιον και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Κίτρινες: 20’ Ντίας, 25’ Μπίσεσβαρ, 36΄Ολιβέιρα, 57’ Βιεϊρίνια, 83’ Ζαμπά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Πάουλο (80’ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69’ Λουσέρο), Μπαϊροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74’ Τσοκάνης)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77’ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87’ Ενρίκε), Λημνιός (60’ Σβιντέρσκι), Άκπομ

http://www.a-sports.gr