Η ομάδα του Αγρινίου διαθέτει ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, στολίδι για την περιοχή και εφόδιο για την καλύτερη δυνατή δουλειά και εξέλιξη των ποδοσφαιριστών.

Δίνοντας έμφαση στον τομέα τον ακαδημιών, της παραγωγής παικτών, οι Αγρινιώτες στοχεύουν σε δύο πράγματα. Αφενός να στελεχώσουν με μικρότερο κόστος σε δύσκολες οικονομικές εποχές την πρώτη ομάδα, αφετέρου να κερδίσουν βάζοντας χρήματα στα ταμεία τους (και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του συλλόγου) από πιθανές πωλήσεις των ταλέντων τους στα επόμενα χρόνια.

Η υπόθεση «ποδοσφαιρική ακαδημία» χαρακτηρίζεται και ως… πονεμένη στην Ελλάδα. Όχι γιατί δεν υπάρχει προσπάθεια. Το αντίθετο. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και εντονότερα οι σύλλογοι στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πονεμένη γιατί ενώ υπάρχει παραγωγή ταλέντων, δύσκολα υπάρχει και εμπιστοσύνη σε αυτά. Κατά συνέπεια δύσκολα παίρνουν ευκαιρίες. Άρα μειώνονται και οι πιθανότητες να εξελιχθούν σύμφωνα με το ταλέντο και τις δυνατότητές τους.

Οι Αγρινιώτες έχουν διαφορετική λογική – όπως και πρακτική -.
Στην εφετινή σεζόν, ο Παναιτωλικός έχει χρησιμοποιήσει σε αγώνες πρωταθλήματος συνολικά 14 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Περισσότερους έχουν χρησιμοποιήσει μόνο ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Η είδηση όμως δεν είναι εκεί. Είναι στο γεγονός ότι οι 10 από τους 14 παίκτες στους οποίο έδωσε χρόνο συμμετοχής έως τώρα ο Δέλλας, προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου!

Στον αριθμό των 14ων Ελλήνων προσθέστε επίσης ότι οι 5 εξ αυτών είναι κάτω των 22 ετών! Σημειώστε…

Αλέξανδρος Παρράς (21)
Έκανε ντεμπούτο πέρυσι με προπονητή τον Μάκη Χάβο σε παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Αλέξανδρος Μαλλής (21)
Έχει 15 συμμετοχές φέτος με τον Τραϊανό Δέλλα να τον εμπιστεύεται και να του δίνει ευκαιρίες. Έκανε ντεμπούτο προ διετίας με προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Γιώργος Λιάβας (18)
Μετράει 15 συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα, στην πρώτη σεζόν στη  μεγάλη κατηγορία.

Άγγελος Τσιγγάρας (19)
Πρώτη δική του χρονιά στη Σουπερλιγκ με 11 συμμετοχές

Στάθης Μπελεβώνης (21)
Έκλεισε τα 21 τον Φεβρουάριο και έχει μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο εφέτος από τον Δέλλα.

Ο Παναιτωλικός έχει παρουσιάσει συνολικά 14 Έλληνες ποδοσφαιριστές στην εφετινή σεζόν. Οι 10 από αυτούς είναι κάτω των 24ων ετών.

Η δουλειά με τις ακαδημίες για την ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε εδώ και λίγα χρόνια και εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Τόσο μεγάλη που τον 18χρονο Γιώργο Λιάβα, δε τον παρακολουθούν μόνο ελληνικοί σύλλογοι, αλλά και μεγέθη όπως η Μπενφίκα…

Από τον Ιανουάριο του 2018 βρίσκεται στο Αγρίνιο ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και από το καλοκαίρι είναι προπονητής της Κ19 του Παναιτωλικού, έχοντας αγαστή συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα για τα παιδιά που έχουν δυνατότητες και δουλεύουν καθημερινά με στόχο να στελεχώσουν άμεσα την πρώτη ομάδα.

Ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου ήδη από τον περασμένο Μάιο δούλεψε για δύο εβδομάδες με τα παιδιά της ακαδημίας και ξεχώρισε όσους χρησιμοποίησε λίγους μήνες αργότερα στο πρωτάθλημα.

Ο Παναιτωλικός δουλεύει σοβαρά και κυρίως ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ τα ταλέντα που βγάζει. Δεδομένα δε θα παίξουν όλοι στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως θα έχουν την ευκαιρία τους και σίγουρα κάποια θα παίξουν.

Το πιο σημαντικό όμως κέρδος για τους Αγρινιώτες, είναι πως όποιος πατέρας βλέπει ταλέντο στο παιδί του, θα σκεφτεί να το πάει σε μία ομάδα που θα έχει την ευκαιρία του. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του εγχειρήματος μέχρι τώρα…

http://www.novasports.gr