Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έχει ισχυρό κίνητρο.

Και αυτό είναι η δυνατότητα που έχει να βγει κορυφαία ομάδα της περιφέρειας, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη φορά στην ιστορία του. Και ήδη προηγείται δύο βαθμούς της Λαμίας.

Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Απόλλωνα χωρίς να εντυπωσιάσει. Είχαν προηγηθεί οι τρεις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και αμέσως πριν το καλύτερο παιχνίδι του της χρονιάς, όταν συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι ασταθής, ίσως γιατί έχει κάνει και μεγάλη ανανέωση. Στη Ριζούπολη παρουσίασε την δεύτερη νεανικότερη ομάδα στο πρωτάθλημα, μετά τον Παναθηναϊκό του φθινοπώρου. Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του ήταν λίγες μέρες μεγαλύτερος από τα 24 χρόνια!

Με το “διπλό” που έκανε στις 15 Δεκέμβρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Παναιτωλικός έχει μια νίκη περισσότερη στην ιστορία του με τον Άρη. Μάλιστα έχει την ευκαιρία να κάνει τώρα για πρώτη φορά το δύο στα δύο με αντίπαλο τον Άρη!

Στο Αγρίνιο ο Άρης δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παναιτωλικό, παρά μόνο σε ένα αγώνα Κυπέλου στο μακρινό 1971. Μάλιστα τέτοια εποχή ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν στις 18 Απριλίου 2012 για την προτελευταία αγωνιστική ο Παναιτωλικός συνέτριβε με 5-1 τον Άρη. Ανάμεσα στους σκόρερ του Παναιτωλικού ήταν και ο Άγγελος Χαριστέας, στο τελευταίο του παιχνίδι στη Super League.

Από την άλλη μεριά οι  δύο ήττες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο δεν κόστισαν στον Άρη, που δεν θα ήθελε πάντως να χάσει και τρίτο παιχνίδι στη σειρά. Βέβαια στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έχει ισχυρό κίνητρο.

Μπορεί για τον Άρη η πέμπτη θέση να έχει κλειδώσει μαθηματικά, ο κόσμος του όμως ακόμα διψάει για νίκες.

Το κατόρθωμα της ομάδας να πλασαριστεί σε θέση Ευρώπης, ερχόμενη από την δεύτερη κατηγορία, έγινε πια παράδοση! Για τρίτη φορά ο Άρης με το που επιστρέφει τερματίζει σε θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

 

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 3

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Άρη: 2

 

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Άρη: 0

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Άρης – Παναιτωλικός 1-2

(71′ σουτ Ντιγκινί – 63′ σουτ Μαλής, 75΄κόρνερ Λουσέρο. Στο 30′ κόκκινη Χούλιαν Κουέστα του Άρη. Ο Μάζουρεκ αστόχησε σε πέναλτι)