Τις δυσκολίες δεν της φοβήθηκε ποτέ ο Θόδωρος Λαυράνος. Από παίκτης ακόμα δεν είπε ποτέ όχι στις προσκλήσεις ,( φτάνει φυσικά αυτές να είχαν ευγενή σκοπό, υγιή κίνητρο, και να ανταποκρίνονται στον δικό του κωδικό ηθικών αξιών ) αγωνιστικού χαρακτήρα.

Αντίθετα με την στάση του ήταν σαν τις …τράβαγε σαν τον μαγνήτη. Είναι η «φτιάξη του» τέτοια που θέλει να παράγει έργο και υπό αντίξοες συνθήκες. Τον έλκει αυτό που οι άλλοι το θεωρούν παρακινδυνευμένο. Θέλει με την δουλειά του να πηγαίνει τα πράγματα πιο πέρα, να βοηθάει στην εξέλιξη, να δίνει ελπίδα και προοπτική σε κάθε νέο ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα.

Στις αρχές του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας δέχθηκε την πρόσκληση από την διοίκηση του Αχελώου να αναλάβει την ομάδα, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, γνωρίζοντας ότι θα μάχεται σε κάθε αγωνιστική για την παραμονή στην κατηγορία. Στο τέλος τα κατάφερε, δικαιώθηκε για την επιλογή του και πλέον με το χαμόγελο στα χείλη σκέφτεται την επόμενη ημέρα.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΑΟ Ρηγανά ο Αγρινιώτης κόουτς ευγενικά και καλοδιάθετα απάντησε στο τηλεφώνημα του υπογράφοντος και αναλύει τα όσα έγιναν σε όλη την σεζόν και πως ο Αχελώος Αγγελοκάστρου ανανέωσε την συμμετοχή του για ένα ακόμη χρόνο στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ.

DSC00937

Ξεκίνημα με ευχαριστίες

Κατ΄ αρχήν ο προπονητής του Αχελώου Αγγελοκάστρου ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την διάρκεια της σεζόν , Αντιμετώπισαν τόνισε  ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο «μπάτζετ» από την δική τους . Συγκεντρώθηκαν 34 βαθμοί και οδήγησαν την ομάδα να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία μέσω την διαδικασία των μπαράζ. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος αμείφθηκαν οι κόποι τους.

Ο Θόδωρος Λαυράνος ευχαρίστησε  την διοίκηση του συλλόγου που τον επέλεξε να αναλάβει την ομάδα σε μια δύσκολη χρονική στιγμή ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει , και θεωρεί ότι ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο τελευταίο ματς και μας βοήθησαν για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από τον ΑΟ Ρηγανά παραμένοντας στην κατηγορία κατέληξε ο έμπειρος προπονητής.

Για την συνέχεια μας μίλησε :

Για την δυσκολία του πρωταθλήματος ;

Υπήρχε ανταγωνισμός κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ομάδες με αρκετά μεγάλο «μπάτζετ» από τον Αχελώο και έμπειρους –ποιοτικούς ποδοσφαιριστές , δεν μπορούσες να τους αντιμετωπίσεις. Εντούτοις τέλος καλό –όλα καλά!!

Υπήρχε φόβος κατά την διάρκεια των play-out ;

Σίγουρα Ναι. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα (ΑΟ Ρηγανά), που θεωρώ ότι βρέθηκε άδικα σε αυτή την θέση. Καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς που έπρεπε για να παραμείνουμε στην Α΄κατηγορία, και για μια ακόμη φορά ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Για τον συνδυασμό έμπειρων με «νεαρών» ποδοσφαιριστών ;

Δύσκολο κομμάτι ο συνδυασμός. Προσπάθησα να βρώ την κατάλληλη χημεία σε αυτό το μεγάλο χάσμα ηλικίας μεταξύ ποδοσφαιριστών που προέρχονταν από της ακαδημίες αλλά και αυτών που αγωνίζονταν χρόνια στα γήπεδα του νομού μας. Ήταν το στοίχημα της διοίκησης από το περασμένο καλοκαίρι και τελικά στο τέλος δικαιώθηκε με τις επιλογές της.

Για την συνεργασία με την διοίκηση του Αχελώου ;

Ο σχεδιασμός που έγινε όταν ανέλαβα την ομάδα πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Με έκανε χαρούμενο και αισιόδοξο όχι τόσο για την δική μου ηρεμία, όσο κυρίως για την αγωνιστική προκοπή της ομάδας. Όλα κύλισαν  καλά για την θερμή διάθεση συμπαράστασης που έδειξε η διοίκηση του συλλόγου στο έργο του προπονητή.

DSC04720

Για την συνέχεια των προπονήσεων ;

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν  στον Αχελώο Αγγελοκάστρου σε εορταστικό πλέον κλίμα  με στόχο να μην υπάρχει αγωνιστική απραξία μέχρι τον Αύγουστο… …Την Κυριακή το βράδυ άλλωστε έγινε και το κατάλληλο γλέντι για την  παραμονή στην κατηγορία!

Για την επόμενη ημέρα ;

Παραμονή στην κατηγορία . Ο στόχος επιτεύχθηκε. Υπάρχει μπροστά μας το καλοκαίρι για ξεκούραση…..

Και κάτι για το τέλος ;

Ο ΑΟ Ρηγανά άδικα υποβιβάσθηκε και θεωρώ ότι κάποια άλλη ομάδα έπρεπε να ήταν στην θέσης της, αλλά δυστυχώς κάποια παιχνίδια δεν παίχθηκαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ήμουν τυχερός που αντιμετώπισα στον ΑΟ Ρηγανά , δίχως προπονητή στον πάγκο, σε μια δύσκολη χρονική και καθοριστική στιγμή του πρωταθλήματος…..