Η διαπίστωση είναι γενική. Η χώρα μας «πάσχει» σε μια εξειδικευμένη θέση στο ποδόσφαιρο. Αυτή του σέντερ φορ. Παρατηρούμε συχνά στην μεταγραφική περίοδο όλες οι ομάδες να ψάχνουν γκολτζήδες, να ψάχνουν ποδοσφαιριστές να στέλνουν με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα. Αυτοί καλοπληρώνονται , αφού οι καλοί είναι ελάχιστοι και σίγουρα δεν επαρκούν για να καλύψουν της ανάγκες των ομάδων.

Ο υπογράφων όμως είχε την «τύχη» να βρεθεί και να μιλήσει με τον επιθετικό του Κεραυνού Γαβαλούς Δημοσθένη Πελεκάνο, ένας «κυνηγός» που διακρίνεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μάθει απ΄ έξω και ανακατωτά τα κατατόπια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.

DSC00205

Ο Δήμος είναι ο “mister goal” των τοπικών κατηγοριών του νομού μας, ο οποίος σε κάθε ποδοσφαιρική σεζόν δείχνει την ποιότητά του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους  (έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ ), καθώς και την ευκολία να «ξεκλειδώνει» της αντίπαλες άμυνες, και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Βιρτουόζος της μπάλας, με φοβερή αλτικότητα και ποδοσφαιρική ευφυία οδήγησε την σεζόν που μας πέρασε, με τα 20 γκολ που πέτυχε, τον Κεραυνό Γαβαλούς και πάλι στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Στην συνέντευξή του στέκεται σε πολλά και διάφορα θέματα ξετυλίγοντας το κουβάρι της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι απαντήσεις του 28χρονου ποδοσφαιριστή:

Λένε πολλοί ότι είσαι προβλέψιμος στον αγώνα, αλλά κανείς δεν βρίσκει τρόπο να περιορίσει την δράση σου και την αποτελεσματικότητά σου….

Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω καλά την δουλειά μου . Λογικό πάντως είναι να  με ξέρουν αφου με βλέπουν 12 χρόνια στα γήπεδα του νομού μας. Και όμως γκολ εξακολουθώ να πετυχαίνω. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και τον εαυτό μου. Και στα γκολ έχουν συμβολή και οι συμπαίκτες μου.

DSC00221

Σε ποια θέση μπορείς να αγωνισθείς ;

Ως ποδοσφαιριστής είναι χρήσιμο να μπορείς να αγωνιστείς σε πολλές θέσεις  στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η αγαπημένη θέση είναι του επιθετικού, αλλά στο παρελθόν (Απόλλων Θέρμου) έχω αγωνισθεί και σαν κεντρικός χαφ

Έχει ανέβει επίπεδο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας ;

Δυστυχώς το επίπεδο παραμένει στάσιμο και χρόνο με το χρόνο  φθείρεται. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο υπήρχαν πολλές και καλές ομάδες στο νομό μας που δύσκολα της αντιμετώπιζες. Με ποδοσφαιριστές γηγενής . Σήμερα οι ομάδες λιγοστεύουν και όλα πλέον γίνονται εις βάρος του τοπικού ποδοσφαίρου μας.

Πόσα χρόνια παίζεις ποδόσφαιρο και από πόσες ομάδες έχει περάσει ;

12 χρόνια αγωνίζομαι στα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού μας. Ξεκίνησα σε ηλικία 16 ετών από την Ένωση του Αρακυνθιακού όπου και αγωνίσθηκα για 3 χρόνια. Η εξέλιξη μου ήταν βήμα-βήμα, αγωνίσθηκα σε 10 ομάδες της ΕΠΣΑ και την σεζόν που τελείωσε ήμουν στο ρόστερ του Κεραυνού Γαβαλούς.

DSC01217

Οι αγώνες μπαράζ οδήγησαν τον Κεραυνό στην Α΄κατηγορία ;

Δύσκολη χρονιά για την ομάδα του Κεραυνού. Συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας του 2ου ομίλου, τερματίσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, και κατόρθωσε με την διαδικασία των μπαράζ να πάρει το εισιτήριο για την Α΄κατηγορία του νομού μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε διοίκηση-προπονητή και ποδοσφαιριστές για την φετινή επίτευξη των στόχων μας.

Θα συνεχίσεις την καριέρα σου στον Κεραυνό Γαβαλούς ;

Θα δούμε για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα θα συνεχίζω να παίζω μπάλα. Και τον πρώτο λόγο σε οποιαδήποτε συζήτηση για καινούργια συνεργασία θα την έχει η τωρινή μου ομάδα από την οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Άλλωστε θα αγωνίζεται στην Α΄κατηγορία την οποία και θέλω να αγωνισθώ.

Θεωρείσαι από τους άριστους γνώστες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ , αλλά και από αυτούς που έχουν βάσει εμπειρίας άποψη για το τι χρειάζεται μια ομάδα προκειμένου να πετύχει την άνοδό της ;

Για μένα ένα συγκρότημα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει καλούς ποδοσφαιριστές , να είναι δεμένο σύνολο, να αγαπάνε την φανέλα. Οι ποδοσφαιριστές να έχουν θέληση και εγωισμό. Να είναι όλοι μια οικογένεια, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

DSC01219

Το όνειρό σου ποιο ήταν όταν άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο ;

Πρώτα από όλα είναι να είμαι υγιής, μακριά από τραυματισμούς και να κάνω βήματα παραπάνω. Πιστεύω γενικά στη ζωή ότι και αν κάνεις να το κάνεις με την κάρδιά σου και την θέληση σου και ότι στο τέλος δικαιώνεσαι. Η μπάλα για μερικούς είναι πολύ δίκαιη και για μερικούς πολύ άδικη.

Το γκολ που θα θυμάσαι σε όλη σου την ζωή ;

Κάθε γκολ έχει και την δική του ιστορία…Το πρώτο γκολ που πέτυχα όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο με την Ένωση του Αρακυνθιακού σε αγώνα κυπέλλου. Όλοι οι συμπαίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια, με αγκάλιασαν και μου ανέβασαν την ψυχολογία για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον. Αξέχαστη στιγμή που θα την θυμάμαι σε όλη μου την ζωή!.

Έχεις κάποιον παίκτη ως ίδαλμα ;

Θεωρώ ότι ο Κέβιν Μιραλάς είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει. Ποδοσφαιριστής που γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας, με πλούσια προσόντα που δίνει χαρά στον κόσμο με τις ατομικές ενέργειες και τα γκολ που πετυχαίνει σε κάθε ματς.

Εκτός από το ποδόσφαιρο με τι άλλο ασχολείσαι ;

Ιδιωτικός Υπάλληλος σε Εταιρεία.

Κάτι για το τέλος ;

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι, με υγεία πάνω απ όλα και πολύ αγάπη Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι όλοι μας και αγάπη, όχι μίσος.

Σε ευχαριστούμε πολύ

Εγώ σας ευχαριστώ

 DSC07634

Ο Δήμος Πελεκάνος με αριθμούς

Περίοδος Ομάδα Κατηγορία Συμμετοχές Γκολ
2007-08 Αρακυνθιακός Α΄ 9 1
2008-09 Αρακυνθιακός Α΄ 17 4
2009-10 Αρακυνθιακός Α΄ 20 4
2010-11 Άρης Μεσάριστας Α2 25 7
2011-12 Αχιλλέας Γραμματικούς Β ΄26 18
2012-13 Αχιλλέας Γραμματικούς Β΄ 26 23
2013-14 Αετός Σταμνάς Α΄ 10
2014-15 ΑΟ Ζευγαρακίου Γ΄ 24 28
2015-16 Θύελλα Αγίου Ανδρέα Β΄ 26 26
2016-17 α Αμβρακικός Λουτρού Α΄ 4
2016-17β Αχελώος Αγγελοκάστρου Α΄ 17 1
2017-18 Απόλλων Θέρμου Α΄ 30 10
2018-19 Κεραυνός Γαβαλούς Β’ 24 20