Με διάθεση προσφοράς για την αναβάθμιση της καθημερινότητας στην πόλη, αλλά και με στόχο να σφυρηλατήσει την σχέση του Δήμου με τον Παναιτωλικό, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μάκης Μπελεβώνης ζητά την προσεχή Κυριακή την ψήφο των δημοτών του Αγρινίου.

 Γνωστός στο φίλαθλο κοινό τόσο του Αγρινίου, όσο και της υπόλοιπης χώρας ως παλιός ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού, του ΟΦΗ και της Καλαμάτας, αλλά και… πιστός στρατιώτης της «κυανοκίτρινης» ομάδας, από άλλα πόστα, από την στιγμή που… κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Μάκης Μπελεβώνης είναι σήμερα τεχνικός διευθυντής του «Τίτορμου» και ευελπιστεί από το πρωινό της Δευτέρας να είναι και δημοτικός σύμβουλος της πόλης, καθώς είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Μπορείς» της υποψήφιας Δημάρχου, κυρίας Χριστίνας Σταρακά.

Μερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και διεκδικήσει τον «σταυρό» των δημοτών του Αγρινίου, ο τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία από το… προεκλογικό ταξίδι εβδομάδων, για τα προβλήματα του διευρυμένου δήμου, για τις… απαρχαιωμένες αθλητικές υποδομές της πόλης αλλά και για την δική του διάθεση προσφοράς σε μετερίζια που τα γνωρίζει από την μακροχρόνια τριβή του με τον αθλητισμό.

-Μέχρι τώρα οι Αγρινιώτες σε ξέρουν είτε να τρέχεις παλιότερα μέσα στο γήπεδο με την φανέλα του Παναιτωλικού, είτε τα τελευταία χρόνια από την άκρη του πάγκου σε άλλο πόστο. Πάντα όμως σε ένα «ποδοσφαιρικό πλαίσιο». Η υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος της πόλης πως προέκυψε;

«Προέκυψε από την ανάγκη να βγούμε μπροστά νέοι άνθρωποι, που δεν αρκούμαστε στη μετριότητα, αλλά διεκδικούμε αυτά που δικαιούται η κοινωνία μας. Με όραμα για το Αγρίνιο, με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και με όρεξη για τρέξιμο καθημερινά δίπλα στον πολίτη που εκπροσωπούμε. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε το Αγρίνιο του μέλλοντος, ένα καλύτερο Αγρίνιο για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας».

-Όλες αυτές τις εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου, έχεις γυρίσει σχεδόν κάθε γωνιά του διευρυμένου δήμου Αγρινίου. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντόπισες ή που σου επισήμαναν οι δημότες;

«Είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Είτε λέγεται καθαριότητα είτε βελτίωση δρόμων, είτε οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ απαραίτητη τη συχνή και ουσιαστική επαφή της δημοτικής αρχής με τον πολίτη, που σήμερα λείπει. Η επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει πίσω από γραφεία και τίτλους, αλλά με παρουσία εκεί που παρουσιάζονται».

-Γιατί πρέπει να ψηφίσουν τον Μάκη Μπελεβώνη ως έναν εκ των δημοτικών συμβούλων;

«Δεν υπάρχει «πρέπει». Δεν εμφανίστηκα από το πουθενά για να διεκδικήσω τίτλους και θέσεις. Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου ως άνθρωπος του αθλητισμού, ως άνθρωπος της προσφοράς, ως άνθρωπος δικός τους, που είναι χρόνια δίπλα στον Αγρινιώτη και την Αγρινιώτισσα, ζώντας τις ίδιες δυσκολίες και τα προβλήματα με τον καθένα. Είναι κοινή η ανάγκη να επιδιώξουμε την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας».

-Το γεγονός ότι έχεις αναγνωρισιμότητα λόγω Παναιτωλικού θεωρείς ότι σε βοηθάει να ξεκινήσεις την «μάχη του σταυρού» από πιο… ευνοϊκή θέση;

«Σίγουρα είναι θετικό γεγονός, αλλά περπατώντας σε κάθε γωνιά της πόλης και των χωριών μας, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ότι οι συμπολίτες μας αποστρέφονται τον ξύλινο πολιτικό λόγο του παρελθόντος και τις υποσχέσεις που καταλαβαίνουν αμέσως ότι δεν θα τηρηθούν. Τις σταράτες κουβέντες επιζητούν και όχι το παραμύθιασμα. Και κυρίως γνωρίζουν τον καθέναν μας και τι αντιπροσωπεύει. Όχι στο σύντομο διάστημα πριν τις εκλογές, αλλά σε όλη τη ζωή του και τη δράση του».

-Ως άνθρωπος του αθλητισμού, σε ποιο επίπεδο θεωρείς ότι βρίσκονται σήμερα οι υποδομές της πόλης; Τι δυνατότητες υπάρχουν για αλλαγές;

«Μια πόλη με τεράστια αθλητική παράδοση, διαθέτει εγκαταστάσεις του… προηγούμενου αιώνα. Το ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης» που εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του ’70 που το Αγρίνιο είχε το 1/3 του σημερινού πληθυσμού και το Κλειστό της Αερογέφυρας, που παραδόθηκε σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη θεμελίωσή του χωρίς να πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Είμαστε η μοναδική πόλη αυτού του πληθυσμιακού μεγέθους σε όλη τη χώρα, που δεν διαθέτει σύγχρονο κλειστό ή κολυμβητήριο, ικανά να φιλοξενήσουν σημαντικές διοργανώσεις. Τα περισσότερα Σωματεία χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους προαύλια Σχολείων και κανείς δεν φρόντισε να υπάρχουν αθλητικοί χώροι στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά μας. Είναι αναγκαία η βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και ο σχεδιασμός νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων, όπως αρμόζει σε μια πόλη όπως το Αγρίνιο. Το έλλειμμα σωστών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τεράστιο και σε όλες τις δημοτικές ενότητες».

-Ζώντας τον Παναιτωλικό καθημερινά και εκ των έσω, σε τι βαθμό η σημερινή δημοτική αρχή στάθηκε δίπλα στην ομάδα και ποιο είναι το πλάνο του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την σχέση Παναιτωλικός-Δήμος Αγρινίου;

«Το όραμα του Φώτη Κωστούλα για τον Παναιτωλικό σε όλα τα επίπεδα (εγκαταστάσεις, οργάνωση, αποτελεσματικότητα, πρωτοπορία, ανεξαρτησία) έκανε ισχυρό τον Σύλλογο που εκφράζει έναν αιώνα τώρα την πόλη και τον έφερε στις κορυφαίες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Δυστυχώς οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν αυτόν τον βηματισμό. Δεν κατάφεραν ούτε να είναι συμμέτοχοι στην προσπάθεια, ούτε να την εκμεταλλευτούν (με την καλή έννοια) για την γενικότερη ανάπτυξη της πόλης. Παναιτωλικός σημαίνει Αγρίνιο κι Αγρίνιο σημαίνει Παναιτωλικός, κι είναι καθήκον και προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής να δυναμώσει αυτή την σχέση όσο περισσότερο γίνεται σε όλους τους τομείς προς όφελος της πόλης μας».

-Μερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να απευθύνεις στους συμπολίτες σου; 

«Το βασικότερο όλων είναι ότι θα πρέπει να πάτε να ψηφίσετε. Να εκφράσετε την βούλησή σας. Να μην αφήσετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς τους ίδιους. Nα αποφασίσετε εσείς ποιος θα σας εκπροσωπεί. Από κει και πέρα ζητώ την στήριξή σας. Την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας ώστε με όλες μου τις δυνάμεις να υπηρετήσω όλους εσάς. Τους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες».

Μιχάλης Τσαμπάς

http://www.gazzetta.gr