Η ΑΕΜ νίκησε με 2-1 τον Όμηρο Νεοχωρίου και από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική.

Η ολοκλήρωση των μπαράζ είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί και το παζλ των ομάδων που συγκροτούν τις τρεις κατηγορίες του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ.

Στην Α΄ κατηγορία θα αγωνίζονται οι 10 ομάδες από το προηγούμενο πρωτάθλημα (Όμηρος Νεοχωρίου, Δόξα Καινουρίου, ΑΟ Χάλκειας, Ατρόμητος Αντιρρίου, Τρίκαρδος Κατοχής, Μεδεών Κατούνας, Ηρακλής Αστακού, Απόλλων Θέρμου, Απόλλων Δοκιμίου, και Αχελώος Αγγελοκάστρου), καθώς και οι πρωταθλητές της Β΄κατηγορίας Ακαδημία Ευηνοχωρίου, ΑΟ Αγρινίου, Αμβρακικός Λουτρού και ο Κεραυνός Γαβαλούς για την άνοδο μέσα από την διαδικασία των play off.

Στην Β΄κατηγορία θα αγωνίζονται οι ομάδες που υποβιβάσθηκαν από την Α΄κατηγορία (ΑΟ Ρηγανά, Αράκυνθος Ματαράγκας, ΑΟ Λυγιάς και Θύελλα Παραβόλας), οι πρωταθλητές της  Γ Κατηγορίας, Άρης Αιτωλικού, ΑΟ Παναμβρακικός,  και η Δόξα Αιτωλικού μέσα από την διαδικασία των play off.

Επίσης θα συμμετέχουν στην Β΄κατηγορία  και οι ομάδες που παρέμειναν από το προηγούμενο πρωτάθλημα που είναι οι εξής: Εθνικός Γουριάς, Αστέρας Μεσολογγίου, Παιανία Μάστρου, ΑΟ Πενταλόφου, ΑΟ Ζευγαρακίου, ΑΕ Παλαιοπαναγιάς, Αχιλλέας Γραμματικούς, ΑΕ Μακρυνειακός από τον πρώτο όμιλο. Ολυμπιακός Παναιτωλίου, Αστέρας Αγρινίου, ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, ΑΕ Αγίου Δημητρίου, Αστέρας Καμαρούλας, Κεραυνός Ποταμούλας και ΑΟ Σκουτεράς από τον δεύτερο όμιλο. Αλυζιακός Μύτικα, Αναγέννηση Στάνου, ΑΟ Κανδήλας, Πυραμίς Σαρδινίων, Ιδομενέας Εμπεσσού, Δάφνη Μεγάλης Χώρας, ΑΟ Ελαιοφύτου, ΑΟ Αρχοντοχωρίου από τον τρίτο όμιλο.

Στην Γ΄κατηγορία θα αγωνίζονται οι ομάδες που υποβιβάσθηκαν από την Β΄κατηγορία ( Ακαδημία Ναυπάκτου, Αστέρας Κυψέλης, Πανοχθιακός, Φλόγα Παλαιομάνινας), καθώς και οι υπόλοιπες που αγωνίζονταν στο περσινό πρωτάθλημα που είναι οι εξής:

ΑΕ Λεσινίου, Απόλλων Μαγούλας, Θύελλα Αγίου Ανδρέα, Αχελώος Νεοχωρίου, ΑΕ Χρυσοβίτσας, από τον πρώτο όμιλο, καθώς και οι Άρης Λεπενούς, Αστέρας Παντάνασσας, Αναγέννηση Ρίγανης, Αναγέννηση Θέρμου, Ίναχος Βάλτου, ΠΑΟ Καλυβίων, ΑΜΕΣ Ολυμπιακός Αγρινίου από τον δεύτερο όμιλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής, στην Γ΄κατηγορία έχουν και όσες ομάδες ιδρυθούν έως την ημέρα της κλήρωσης, καθώς και οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκαν για διάφορους λόγους από το πρωτάθλημα.