Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού έστειλε «μήνυμα» ενότητας για την επόμενη ημέρα και τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να θέλει την ομάδα χαμηλά

Η ηρεμία είναι το ζητούμενο στον Παναιτωλικό και από χθες τα «καναρίνια» τονίζουν πως συνεχίζουν ενωμένα και με πίστη πως θα ανατρέψουν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Ο Φώτης Κωστούλας που βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ελλάδα μίλησε στο Agriniowebradio.gr και έδωσε το «σύνθημα» για την επόμενη ημέρα, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική της ομάδας στο κομμάτι των εισιτηρίων. Τα κυριότερα σημεία των όσων είπε, είναι τα εξής:
*Για το γεγονός πως ο Παναιτωλικός θέλει να γίνονται αγώνες παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων: «Είναι και δικοί μας άνθρωποι, είναι αυτοί που βλέπουμε τους αγώνες μαζί τους στο καφενείο. Δεν πρέπει κανείς να βλέπει ως ξένο και ως εχθρό τον φίλαθλο άλλη ομάδας. Δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με κανέναν».
*Για τα όσα του καταλογίζουν πως ο Παναιτωλικός κάνει πολιτικές παρεμβάσεις: «Ο Παναιτωλικός δεν έχει κάνει πολιτικές παρεμβάσεις και δεν έχει προτιμήσεις. Αντίθετα κάνει δράσεις για όλη την πόλη». Παράλληλα  τόνισε πως εκείνος όμως διατηρεί το δικαίωμα να έχει πολιτική θέση και άποψη και δεν μπορεί να μην αναφέρει όταν μια κυβέρνηση έχει αποδεδειγμένα  βοηθήσει σε κάτι την ομάδα.
*Για το γεγονός πως ορισμένοι αναφέρουν πως οι φίλοι του Παναιτωλικού έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα: «Τα εισιτήρια του Παναιτωλικού είναι περισσότερα από άλλων ιστορικών ομάδων από μεγαλύτερες πόλεις, παρά ταύτα δεν υπήρξαν ποτέ σοβαρές προτάσεις για την αύξηση της προσέλευσης. Τόσο η κρίση όσο και η μετάδοση από κρατικό ελεύθερο κανάλι επηρεάζουν». Μάλιστα για το γεγονός πως οι αναμετρήσεις των «κυανοκίτρινων» μεταδίδονται από το κρατικό κανάλι δεν το έχει μετανιώσει γιατί θέλει όπως σχολίασε «θέλω ο Παναιτωλικός να πηγαίνει παντού, σε όλο τον κόσμο». Παράλληλα τόνισε πως τα έσοδα με την φορολογία φτάνει στο 24% και οριακά καλύπτουν τα έξοδα. Υπό αυτές τις συνθήκες σε πολλά παιχνίδια δεν θα έβγαιναν ούτε τα έξοδα των διαιτητών, εάν μειώνονταν οι τιμές των εισιτηρίων.
*Για το αγωνιστικό κομμάτι σχολίασε: «Δεν φταίει ποτέ ένας παράγοντας μόνο. Ο προπονητής δουλεύει όλη μέρα για την ομάδα και οι επιλογές κρίνονται συνολικά και όχι βιαστικά. Υπάρχει ευθύνη όλων. Διοίκησης, προπονητικού τιμ αλλά και παικτών και εκεί πρέπει να αναζητηθεί η λύση. Πάντα είναι ρίσκο η αλλαγή προπονητή. Την χρονιά που πέσαμε κατηγορία αν είχαμε κρατήσει τον Τεννέ θα μέναμε. Τελικά ήρθε ο Λεμονής και δυστυχώς υποβιβαστήκαμε».
*Για τη διάδοχη κατάσταση: «Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί αγοραστές αλλά δεν είχαν κανένα εχέγγυο ότι θέλουν το καλό της ομάδας. Η τιμή της ομάδας είναι άλλη για κάποιον ντόπιο που την πονά κι άλλη για έναν όμιλο εταιριών που θέλει να επενδύσει. Πάντα κάποιος είναι εκείνος που πληρώνει τα έξοδα». Πάντως ξανά δεν θέλησε να αποκαλύψει το ύψος των χρημάτων που έχει βάλει στα «καναρίνια».
*Για τα όσα συνέβησαν στο περσινό εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και στο αντίστοιχο φετινό με την ΑΕΚ. «Δεν συμφωνώ με την άποψη πως αν κάποιος που έρχεται στο γήπεδο της ομάδας είναι κόσμιος, πρέπει να αντιμετωπίζεται εχθρικά».
*Για την πρόσφατη απόφαση ότι με τους «μεγάλους» θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας, τόνισε πως σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει ένας έλεγχος μέσω των διαρκείας για τους αγώνες με τους «μεγάλους», αφού μπορεί να υπάρξει κάποια ενέργεια που θα επιφέρει τιμωρία. Μάλιστα εκεί τόνισε πως «το να λέμε ότι είμαστε ανίκανοι, ότι πρέπει να φύγουμε, δεν θέλω να πω περισσότερα. Ο Παναιτωλικός έχει φτάσει να παίζει με μεγάλες ομάδες και δεν πρέπει να θέλει κανείς να κατέβει χαμηλά για να μπορεί να τον ελέγξει». Παράλληλα ανέφερε πως κάθε πυρσός που ανάβει κοστίζει 1.500 ευρώ και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει, όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για το οποίο προέκυψε πρόστιμο 21.000 ευρώ. «Η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πληρώσει η ομάδα ένα χιλιάρικο, δεν θα το πληρώσω εγώ αλλά όσοι προκαλέσουν κάτι τέτοιο δεν θα έρθουν ξανά στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του.
*Κλείνοντας ρωτήθηκε αν αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και ο ρόλος του Παναιτωλικού στο ποδόσφαιρο, όπου και τόνισε πως αυτό δεν είναι δυνατόν ακόμη να είναι σε συζήτηση γιατί το όνομα του Παναιτωλικού δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε συναλλαγές και ύποπτες υποθέσεις.
www.gazzetta.gr