Στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ο Παναιτωλικός προσπάθησε για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, δίχως όμως για ένα ακόμη παιχνίδι να τα καταφέρει….

Υπό δυνατή βροχή ξεκίνησε το ματς και αυτό έδειξε να επηρεάζει τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατέγραψε και κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Για την ακρίβεια, το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια προσπάθεια, καμία προς την εστία.

Ο Μακέντα ήταν αυτός που ξεχώριζε για το «τριφύλλι», τόσο με τις επελάσεις του από αριστερά, όσο και με τις προσπάθειες που προσπαθούσε να πάρει, αλλά το… σημαιάκι του έκανε – ορθά – τη ζημιά. Ο Κολοβός είχε επίσης κάποιες καλές ατομικές ενέργειες, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, έχοντας κοντά τις γραμμές του.

Άλλο ματς, κανένα γκολ

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Η είσοδος του Αριγίμπι για τον Παναιτωλικό βελτίωσε αισθητά την εικόνα των γηπεδούχων που στο 52ο λεπτό είχαν και δοκάρι με το Λουσέρο.

Κάτι που… ξύπνησε τους «πράσινους» που στη συνέχεια είχαν συνεχόμενες καλές στιγμές με Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Σένκεφελντ και Γιόχανσον, αλλά Κνετ και αντίπαλοι τους σταμάτησαν.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση του Παναιτωλικού αυξανόταν, αφού και οι αλλαγές του Δώνη δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Μάλιστα, στο φινάλε ο Ντίας θα μπορούσε να χαρίσει στους Αγρινιώτες την πρώτη τους φετινή νίκη, όμως ο Διούδης του είπε «όχι», με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Θεόδωρο Αϊναλή (Μακεδονίας), ενώ 4ος ήταν ο Νικόλαος Μπαΐλης (Πρέβεζας-Λευκάδας). Στο VAR ήταν οΕυστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και AVAR οΠέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 20′ Ρομάν, 50′ Τσιγγάρας, 59′ Λιάβας – 24′ Σένκεφελντ, 27′ Δώνης, 42′ Μακέντα, 66′ Κουρμπέλης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Σανιά, Λουσέρο, Τσιγγάρας, Ντίας, Ταχάρ, Ντάλσιο (46′ Αριγίμπι), Ρομάν (62′ Φυτόπουλος), Μπαΐροβιτς (82′ Ντουάρτε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (86′ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (64′ Περέα), Κολοβός (76′ Μολό), Μακέντα.