Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία πρώτη προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

Να ξεκινήσουμε από το προφανές: για τον Ολυμπιακό εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τα κάθε είδους μπλόκα διαδέχονται «το ένα το άλλο». Ως εκ τούτου, το παιχνίδι του το Σάββατο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό σαφώς και είναι δύσκολο.

· Με τα δεδομένα που εγώ έχω στο μυαλό μου γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθότι αντίπαλος προπονητής, είναι κάποιος από τον οποίο επανειλημμένως έχει πάθει μεγάλες νίλες! Ο λόγος για τον Μάκη Χάβο, που από το ξεκίνημα κιόλας της προπονητικής του καριέρας έως και πέρσι, έχει κάνει τεράστιες ζημιές στον Ολυμπιακό!

· Πριν εννιά χρόνια, τη σεζόν 2010-11, όταν ο Χάβος ανέλαβε για πρώτη φορά ομάδα Α΄Εθνικής, και δη τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο από τους Θεσσαλονικείς (1-1 εντός έδρας, 0-1 στην Τούμπα), ενώ είχε χάσει και στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα (1-2)…

· Στη συνέχεια ο Χάβος, που σαν ποδοσφαιριστής είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, παίζοντας τρία παιχνίδια στα 18 χρόνια του, αλλά χωρίς ποτέ μετά να στεριώσει με τα «ερυθρόλευκα», ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού κι έγινε ο μοναδικός προπονητής, που έχει σταματήσει και μάλιστα δύο φορές τον Ολυμπιακό του Μίτσελ από νίκες στο Αγρίνιο: με το 0-0 το 2013-14 και με το 1-1 το 2014-15.

· Για να φτάσουμε στην περσινή σεζόν, που σαν προπονητής της Λαμίας είχε την ιστορική επιτυχία να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο με το διπλό στο Καραϊσκάκη (0-10, μετά το εντυπωσιακό 3-3 του πρώτου αγώνα στη Λαμία!

· Άρα, ο Χάβος σαν προπονητής κόντρα στον Ολυμπιακό μετράει δύο προκρίσεις στο Κύπελλο (με νίκες κι ισοπαλίες σε διπλά παιχνίδια) και δύο ισοπαλίες εντός έδρας στο πρωτάθλημα!

· Είναι δε σημαντικό ότι ο Χάβος ακόμη κι όταν χάνει από τον Ολυμπιακό, ις περισσότερες φορές τον ζορίζει αφάνταστα! Οι ήττες του είναι…

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0, με το σκορ στο 1-0 (37’) έως το 71’ κι αποβολή του Ίβιτς στο 58’

Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1 με το νικητήριο γκολ με πέναλτι στο 71’

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 με τα γκολ στο 70’ και στις καθυστερήσεις

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-2

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2 με το δεύτερο γκολ στο 80’

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4 με το σκορ 1-1 έως το 65’

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0 η μόνη εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Χάβου!

Λαμία-Ολυμπιακός 1-3 με το σκορ 1-1 έως το 70’

· Τέλος πάντων, φαντάζομαι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το περσινό κάζο στο Κύπελλο με τη Λαμία θα έχει πάρει ο ίδιος τα μέτρα του κι ότι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι κι όχι κουτοί…

www.sport-fm.gr