Ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού είναι από σήμερα ο Αμπιόλα Ντάουντα. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών και θα φοράει τη φανέλα με το Νο 25. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.

Στις δηλώσεις του τόνισε: «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι σ’ αυτό το κλαμπ. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσω να απολαύσω το ποδόσφαιρο».

Ο Παναιτωλικός λοιπόν  ανακοίνωσε τον Νιγηριανό 31χρονο Αμπιόλα Ντάουντα που είναι γνώριμος στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη δίχρονη θητεία του στον Ατρόμητο Αθηνών και πέρυσι αγωνίσθηκε στην τουρκική Γκιρένσουσπορ έχοντας 25 συμμετοχές και 11 τέρματα στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας.
Ο Αμπιόλα Αντεντέγι Ντάουντα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας στις 3 Φεβρουαρίου 1988 και άρχιζε να παίζει μπάλα στην περιοχή του στην Γκράσπορτ Χαιλάντερς. Σε ηλικία μόλις 18 ετών άρχισε να κυνηγάει το ποδοσφαιρικό του όνειρο και πήγε στη σουηδική Σόλβεσμποργκ χάρη στον σκάουτερ Βίκτορ Μακντόναλντ.
Στη συγκεκριμένη ομάδα, στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, έκανε 25 συμμετοχές και σημείωσε 23 γκολ, κάτι που ήταν «διαβατήριο» για να παίξει στην ανώτερη κατηγορία με την ομάδα της Κάλμαρ για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην πρώτη του χρονιά θα ευτυχήσει να πανηγυρίσει και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια, σημείωσε 5 τέρματα και κατέκτησε με τη σουηδική ομάδα το πρωτάθλημα το 2008. Την επόμενη σεζόν, ήρθε και ο δεύτερος τίτλος του, με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με την Κάλμαρ, απέναντι στην Γκέτεμποργκ ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου το 2008.
Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του όμως μέχρι τώρα είναι η συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFA της περιόδου 2008/09. Αρχικά αγωνίστηκε σε τρία ματς των προκριματικών, σημειώνοντας ισάριθμα τέρματα, ενώ το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έγινε στις 18/9/08 στο 0-1 της Κάλμαρ με τη Φέγενορντ, χωρίς όμως να έχει κάποιο γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα εκτός των τριών στα προκριματικά.
Τη σεζόν 08/09, σε 28 συμμετοχές σημείωσε 7 τέρματα με την Κάλμαρ να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Εκεί ο Ντάουντα παίζει στο ένα από τα δύο παιχνίδια της ομάδας του κόντρα στην Ντέμπρετσεν χωρίς να σκοράρει.
Στην Κάλμαρ θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και μετά από συνολικά 129 συμμετοχές και 28 τέρματα θα αποχωρήσει.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η οποία ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών στο Jelen Super Liga Dauda, υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα. Η πρώτη φορά που σκόραρε ήταν στις 3 Απριλίου 2013, όταν σημείωσε δύο γκολ στον αγώνα κόντρα στη Χάιντουκ.
Αγωνίσθηκε σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε 11 φορές, βοηθώντας πάρα πολύ την ομάδα του μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αγωνίσθηκε τέσσερις φορές στα προκριματικά του Europa League, ενώ μέτρησε και τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο, με δύο τέρματα.
Στη Σερβία δεν είχε κα τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς οπαδοί της ομάδας του τού είχαν σπάσει το αμάξι, με τον ίδιο να καταριέται αυτόν που το έκανε στο twitter, για να δεχτεί έναν μεγάλο πόλεμο από αρκετούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Εκτός αυτού, μαζί με τον Ονίλο (σ.σ. υπήρξε ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας) και τον Αραούχο, είχαν φωτογραφηθεί με μια μπανάνα όσο βρίσκονταν στη Σερβία, την περίοδο που είχε ξεσπάσει ντόρος με την μπανάνα που πέταξαν στον Ντάνι Άλβες, με τον Βραζιλιάνο να την τρώει σε ένα κόρνερ.
Από τον Ερυθρό Αστέρα πήρε μεταγραφή στην ολλανδική Φίτεσε αντί 500.000 ευρώ. Εκεί δεν πήγε καλά, καθώς σε δύο σεζόν αγωνίζεται 27 παιχνίδια και πετυχαίνει 14 τέρματα.
Στη συνέχεια πήγε στην σκωτσέζικη Χάρτς ως δανεικός όπου έκανε 13 συμμετοχές και πέτυχε 5 τέρματα. Επέστρεψε στη Φίτεσε όπου έκανε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα και έξι φορές με τη δεύτερη ομάδα, σημειώνοντας και ισάριθμα τέρματα.
Στη συνέχεια ο Ντάουντα πήγε στον Ατρόμητο Αθηνών όπου έκανε δύο πολύ καλές χρονιές το 2016-2017 (12 συμμετοχές, 8 τέρματα και το 2017-18 που αγωνίσθηκε 28 φορές και πέτυχε 9 τέρματα με τους οπαδούς της ομάδας να στάζουν «μέλι» για τον ποδοσφαιριστή). Ο Νιγηριανός σκόρερ έβρισκε γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου ανά 233 λεπτά στη Super League και κάθε 109 λεπτά για τον θεσμό του Κυπέλλου, ωστόσο το καλοκαίρι αποχώρησε, με τις δύο πλευρές να επιλέγουν ξεχωριστούς δρόμους. Ο μεν Αμπιόλα Ντάουντα, για τον οποίο ποτέ κανείς στον Ατρόμητο δεν είχε παράπονο για την επαγγελματική του συμπεριφορά, παρέμεινε ελεύθερος και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ενώ οι Περιστεριώτες απέκτησαν τον Ευθύμη Κουλούρη με τη μορφή δανεισμού.
Τελικά ο επόμενος σταθμός του Νιγηριανού άσου  ήταν η τουρκική Γκιρένσουσπορ στην οποία αγωνίστηκε έχοντας 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (22 βασικός, 3 μπήκε ως αλλαγή και 11 έγινε αλλαγή) με συνολικό χρόνο συμμετοχής 1.801 λεπτά. Η ομάδα του τερμάτισε στη 13η θέση, πέτυχε 11 γκολ και δέχθηκε τρεις κίτρινες κάρτες.

Το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε στο ρόστερ της ΑΕΛ όπου μέχρι και σήμερα είχε 14 συμμετοχές και 2 γκολ